Prisen ble gitt for for omvisning for tegnespråklige. Omvisningen ble gjort i samarbeid med blant annet Norsk døvemuseum, som de deler prisen med.

Tolk Audun Nyhus og Helle Thomassen Singsaas, musikkpedagog Foto: Ringve Musikkmuseum

Prisen for beste formidlingsidé blir gitt årlig av Norges museumsforbund, og ble kunngjort torsdag på det nasjonale museumsmøtet i Fredrikstad. Årets prisen ble gitt til Ringve Musikkmuseum og Norsk døvemuseum for tilbudet «omvisning for tegnspråklige på Ringve Musikkmuseum», et fullverdig formidlingstilbud i utstillingen «I grevinnens tid: Musikk og mennesker i Trondhjem 1740-1815».

Les mer om utstillingen her

Juryens begrunnelse:
Dette var et samarbeid mellom to av avdelingene ved MIST, Norsk Døvemuseum og Ringve Musikkmuseum. Juryen vil trekke fram omstendigheten i forhold til metodikken i utarbeidelse av dette formidlingstilbudet, som gir tilbudet en god forankring i målgruppen. Tilbudet henvender seg til en ny målgruppe for museet og har bidratt til å inkludere døve inn i musikkulturen. Formidlingen har bidratt til nye perspektiver på musikk og lyd, både for museet og målgruppen. Museet har med dette klart å tilgjengeliggjøre og knytte en ny gruppe besøkende til museet.

Publisert:

Del: