Martin Revheim går av som leder for Kongsberg Jazzfestival. Revheim har sittet i stillingen siden august 2002, men trekker seg nå tilbake for å kunne pleie familielivet. – Styreleder Odd Bjørkgård er glad for at Revheim allikevel fortsetter samarbeidet med festivalen: – Martin har betydd utrolig mye for jazzfestivalen i de tre årene han har vært her. Å finne noen som kan fylle plassen etter Martin blir ikke lett, men vi ser fram til å komme i gang med denne prosessen for alvor, sier Bjørkgård.

Martin Revheim 2 (foto: Øyvind Holen)

Til tross for at Revheim oppgir lederstolen, kommer han fortsatt til å være involvert i programarbeidet for 2006, bekreftes det fra festivalens side. Revheim selv sier opp jobben med blandede følelser, men signaliserer samtidig at oppsigelsen på ingen måte betyr at han skal pensjonere seg:

— Åra i festivalen har vært eventyrlige, det er rett og slett den beste jobben jeg har hatt til nå, sier Revheim. Men pendlersituasjonen har gått utover andre ting i livet, så nå skal jeg ha mer fokus på rollen som pappa. Ellers er jeg klar for andre oppdrag, så det er bare å melde behov!, fortsetter han.

Revheim har i årene som leder levert tre solide festivaler med tydelig kunstnerisk profil og gode økonomiske resultater. Han har vært ansvarlig for, ny kommunikasjonsstrategi, nydesign av grafisk profil, reforhandling av de største samarbeidsavtalene, miljøsertifisering (som landets første jazzfestival!) og samarbeid med Amnesty International og SOS-barnebyer.

Sammen med sistnevnte står festivalen ansvarlig for å bygge et familiehus for opp til 20 mennesker i Blantyre, Malawi, et av verdens fattigste land. En million kroner samles inn over tre år og Live Maria Roggen og Silje Nergaard er valgt til ambassadører for prosjektet. I 2004 gjennomførte Revheim The Northwest Passage Festival i San Francisco i samarbeid med San Francisco Jazz Festival og Utenriksdepartmentet. Det er spesielt profil- og programutvikling som har vært Revheims hovedfokus og i disse dager planlegges programmet for neste år:

— Programarbeidet for 2006 er godt i gang, og det ser veldig lovende ut, bekrefter Revheim:

— De to første artistene er allerede i boks og vi veit at det er mange som gleder seg til akkurat disse. I dag er det flere festivaler i Norge enn antall kommuner. Framtidas festivaler tør å satse, de tar publikum med på en reise og de appellerer bredt men er tydelige i budskapet. Kongsberg har en sånn festival som det har vært en ære og ubetinga glede å få jobbe med.” Mer om neste års program vil han ikke røpe.

— Vi synes selvfølgelig det er trist for Kongsberg Jazzfestival at Martin nå velger å slutte som daglig leder, sier styreleder Odd Bjørkgård:

— Men vi har forståelse for hans avgjørelse og vi har hatt en åpen og god dialog. Det gjør at vi har kunnet starte prosessen med å finne en daglig leder uten noen form for dramatikk.

Bjørkgård uttaler videre at ”Martin har betydd utrolig mye for jazzfestivalen i de tre årene han har vært her og når han nå slutter gleder vi oss over at vi kan fortsette samarbeidet med Martin i forbindelse med festivalens program. Å finne noen som kan fylle plassen etter Martin blir ikke lett, men vi ser fram til å komme i gang med denne prosessen for alvor.”

Kongsberg Jazzfestival søker nå etter ny daglig leder. Stillingsannonsen ligger ute på: http://www.kongsberg-jazzfestival.no

Publisert:

Del: