Sammen med sin dirigent Kjetil Almenning er Ensemble 96 Norges representasjonskor under Nordisk-Baltisk Korfestival i Estland.

Ensemble 96/08 Foto: Blunderbluss

Nordisk-Baltisk Korfestival arrangeres 5.-10. august i Tartu i Estand. Festivalen har 4000–5000 deltakere, og over 800 norske korsangere fordelt på nærmere 25 kor har meldt seg på. Festivalen byr på korkonserter på utescener, i kirker og konsertsaler, arrangerer konserter med profesjonelle kor, workshops, seminarer og korkonkurranse.

Nordisk-Baltisk Korfestival er en viktig møteplass for korsangere på alle nivåer, et forum for inspirasjon, ideer og sangglede – et stort fellesskap som statueres gjennom en grandios avslutningskonsert der alle deltagere synger sammen som et stort kor til glede for minst like mange personer i publikum.

Festivalen så for første gang dagens lys i 1995 i Riga i Latvia. Siden den gang er den blitt arrangert i Visby i Sverige (1997), i Skien i Norge (2000) og i Klaipeda i Litauen (2002). Nå har det altså vært et opphold på seks år, før festivalen forventer ny giv i Tartu i Estland.

Hvert deltakerland sender et representasjonskor som holder konserter og workshops under festivalen, og Norges Korforbund har gitt Ensemble 96 og dirigent Kjetil Almenning æren av å representere Norge. Ensemble 96 er stolte av å ha fått denne oppgaven, og har satt sammen et helnorsk, internasjonalt tilgjengelig program ved å plukke frem noe av den beste kormusikken de vet.

Programmet har fått tittelen “From Norway with love”, og Sommerro, Nystedt, Plagge og Dyrud med kolleger priser, klager, roper og hvisker i kjærlighetens mangefasetterte navn.

Ensemble 96

Kammerkoret Ensemble 96 fra Oslo tilhører eliten av norske vokalensembler og har markert seg i inn- og utland med konserter, urfremførelser og CD-utgivelser. Koret har nyere musikk som satsingsområde og mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd. Ensemble 96s nyeste CD, Immortal Nystedt, ble nominert til to Grammy-priser. I september 2007 mottok Ensemble 96 sammen med sin tidligere dirigent Øystein Fevang Korprisen 2007.

Kjetil Almenning

Kjetil Almenning har bachelorgrad i kirkemusikk fra Norges Musikkhøgskole og diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Almenning dirigerte vokalensemblet Ginnungagap fra 2001 til 2005 og Vestoppland Kammerkor fra 2003 til 2005. Han har også vært dirigent for Norges ungdomskor. Som sanger og dirigent har han jobbet med ensembler som Det norske solistkor, Barents International Chamber Choir, Eric Ericsons Kammarkör og Radiokören. Almenning tiltrådte som dirigent for Ensemble 96 i august 2007.

Dette i følge en pressemelding.
Mer informasjon på Ensemble 96 sine hjemmesider.

Publisert:

Del: