Tirsdag 25. mai presenterer Safariari og Trrust Me Records gratis slippfest på Garage i Oslo. Foranledningen er utgivelsen av Safariaris rykende ferske plate “Goa Way”, som Trust Me-gründer Marit Karlsen omtaler som et litt politisk ukorrekt album, “fullt av snill faen”. Marit Karlsen er ellers også aktuell som vert på Garage for det nye konseptet “Søndagspilsen”, som kalles “den minst heseblesende pop quiz’en i Oslo”.

Safariari, 2004

Safariari gir offisielt ut “Goa Way” i Norge 31. mai – omtrent tre år etter debutalbumet “Zebra Knights” fra 2001, som var Ukas album på NRK Petre, og dessuten ble nominert til Alarmprisen for beste norske elektronika-plate. I følge Marit Karlsen vil “Goa Way” være vanskelig å sjanger-sette, med et band som leker seg med disco, teknorock, pop, rock, new wave og electronica, i tillegg til kanskje noe mindre salongfähige stilarter som femi-soul, 80-talls Miami og vestkystrock/pop.

Safariari ble startet av Jon Kristian Furuheim i 1999. Bandet har vært gjennom flere inkarnasjoner, og består i dag av Furuheim og Magnus Abelsen, som også er kjent som stemmen på Remington Super 60-utgivelsene. Abelsen og Furuheim har selv spilt inn, produsert og mikset albumet i Silvertone Studios i Fredrikstad, og har involvert gjestemusikanter på samtlige låter.

Trust Me Records ga ut sin første utgivelse i oktober 2000, og har siden bl.a. jobbet med noreske artister som The Mormones, Popface, Beezewax, Sleepyard og Whopper, i tillegg til islandske Botnledja og de amerikanske enmannnsprosjektene Casa Electro Novo og Laptop. Kommende utgivelser på labelen, som distribueres av Voices Music Entertainment her i Skandinavia, inkluderer nye album med bl.a. Sleepyard og The Sellick Maneuver.

Marit Karlsen startet sist søndag også popquiz-konseptet Søndagspilsen på Garage i Oslo, der man får høre tyve låter i sin helhet, håndplukket av kjente og ukjente artister, som også bidrar med spørsmål. Vanskelighetsgraden er satt til ikke å virke ekskluderende, og konseptet omtales av barsjef André på Garage som “den minst heseblesende popquiz’en i Oslo”.

Publisert:

Del: