Dette er femte år på rad med vekst for kulturhuset i Bergen.

Elisabeth Halvorsen og Ivar Vogt, © USF

140 600 personer besøkte 982 arrangementer på USF i Bergen sist år. Dette er femte året på rad med gode tall for aktivitet og omsetning.

Tallene ble lagt frem av styreleder Elisabeth Halvorsen og kulturhussjef Ivar Vogt for USF sitt representantskap tirsdag kveld. Her fremgår det ifølge en pressemelding også at det er god balanse i regnskapet, og at musikk- og konsertaktiviteten på USF er størst men kulturtilbudet favner også om scenekunst, film, kunst og dans.

Den delen av USF som handler om kreativ næring skal også ha en positiv utvikling. USF har lenge drevet en designikubator for nyutdannede designere, og på tampen av året ble det besluttet å sette i gang Bergen Musikk- og filminkubator, i samarbeid med Bergen kommune, Vestnorsk filmsenter og Brak. USF opplever økt etterspørsel etter kontor- og produksjonslokaler fra spesielt musikkbransjen og designere, og ser etter løsninger for disse.

– USF kunne ha utvidet arealet, og fyllt det omtrent på dagen. Det er et stort behov for sentrale og rimelige lokaler for de kreative virksomhetene, både de som er etablerte og de som trenger et sted å starte bedriften sin. Mange ønsker seg hit fordi det er et godt og mangfoldig kollegialt miljø, og vi håper at vi etterhvert kan utvide kapasiteten, sier Vogt i meldingen.

Publisert:

Del: