Motorpsycho, Noora Noor, Silje Nes, Atomic, BIT20 Ensemble og Trio Mediæval er noen av artistene som får reisestøtte fra UD i denne omgang.

© Åsa Maria Mikkelsen /Kolonihaven

Tildelingene fra UDs reisestøtteordning, som MIC Norsk Musikkinformasjon forvalter, er nå klar. Skal man dømme etter antall søknader som har kommet inn til reisestøtteordningen, har norske artister og utøvere aldri vært mer aktive på det internasjonale live-markedet. Av de 113 søknadene har 60 fått tilslag. Totalt ble det søkt om hele 3.384.781 kroner fra reisestøtteordningen og det ble bevilget kr 786.500.

Electrocutango skal prøve å selge sand i Sahara, og har fått 20 000 fra MIC/UD til å promotere sitt seneste tangoalbum i Buenos Aires. Torun Eriksen skal pleie kontakten med sitt publikum i Tyskland, og får 20 000 kroner til dette. BIT20 Ensemble blir operaorkester når Knut Vaage og Torgeir Rebolledo Pedersens nye opera Veslefrikk spilles i Szeged i Ungarn i november. Forestillingen, som er et samarbeid mellom BIT20 Ensemble, Den Nye Opera og ungarske Armel Opera Competition and Festival, støttes med 25 000 av MIC/UD.

Trio Mediæval til Japan
Det Norske Kammerorkester er ivitert til BBC Proms og skal spille i Royal Albert Hall med Leif Ove Andsnes som solist. Orkesteret skal også gjøre klubbkonsert på Limelight i London og får 20 000 i reisestøtte. Casiokids fortsetter sin utenlandssatsning og opplever sterk medvind bl.a. i USA med gode plate- og liveanmeldelser. I sommer legger Bergensbandet ut på turne i England, Sveits, Slovakia, Polen, Færøyene og Danmark og får 30 000 til dette. Også Trio Mediæval får 30 000 i støtte. De skal på sin første turné til Japan i desember 2010, med konserter bl.a. i Tokyo og Osaka.

Motorpsycho og Elephant9 skal i november gjøre felleskonserter på Mean Fiddler og Barfly i London og støttes med 20 000.
Noora Noor skal i sommer og tidlig høst gjøre en rekke konserter Italia, Nederland og Frankrike for å promotere det kritikerroste albumet ”Soul Deep” og følge opp etterspørselen etter en godt mottatt showcase på Eurosonic tidligere i år. Promoturneen støttes med 25 000

Silje Nes gjør seg klar for utgivelse av sitt nye album ”Opticks” på kred-labelen Fat Cat . Etter en lengre USA-turne legger hun ut på en omfattende Europa-turne i oktober og støttes med 20 000 til dette.

Ny utdelingsordning
Nytt av året er at reisestøtten nå deles ut fire ganger i året. Tidligere har man operert med tre tildelingsrunder i året, men for å imøtekomme ønsker fra artister og utøvere som ofte må forholde seg til korte tidsfrister og hektiske turneplaner har MIC nå gjort ordningen mer fleksibel.

Resterende søknadsfrister i 2010 er:
1. september (for prosjekter som starter etter 15. september)
1. desember (for prosjekter som starter etter 15. desember)
Se fullstendig liste over tildelinger på www.stikk.no.

Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør
I støttekategorien Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sører det fire prosjekter som blir tildelt midler fra ordningen:
The Source of Christmas skal også i 2010 hente inn utøvere fra Midt-Østen for sine populære julekonserter og støttes med 25 000 kroner.
Norsk Korforbund samarbeider med Høgskolen i Hedmark og Bandung Choral Society, Manado State University og Pelita Harapan University i et prosjekt som skal styrke korbevegelsen i Indonesia. MIC/UD støtter utviklingsprosjektet med 20 000.

Ole Bøhn medvirker i et sosialt musikkprosjekt for ungdom i en av Rio de Janeiros favellaer. MIC/UD gir 10 000 til undervisningsprosjektet.
Vokalisten Liv Runesdatter er invitert til å åpne en større festival i Sheki, Aserbajdsjan, med et repertoar som består av religiøse folketoner fra Rogaland og Vestfold i et møte med den klassiske tradisjonsmusikken fra Aserbajdsjan, mugham. Utvekslingsprosjektet støttes med 30 000 av reisestøttens 03-midler.

4 av i alt innkomne 16 prosjektsøknader ble av komiteen vurdert som støtteverdige. Totalt ble det søkt om 791.076 og til de innvilgede søknadene ble det tildelt 85.000,-

Fagutvalget som står for søknadsbehandlingen består av Claes Olsen, Erica Berthelsen, Ola K. Berge, Maja Ratkje og Martin Revheim (leder). Sverre Lunde og Jan Gerhard Lassen fra UD er observatører i utvalget.

Publisert:

Del: