Ny rolle for operasanger Randi Stene.

Randi Stene, © Miklas Szabo

Randi Stene slutter i Solistensemblet ved Det kgl. Teater/Opera i København etter 30 år. I tillegg til mange store operaroller har hun hatt solistoppgaver med orkestre og ved operahus verden over.

Nå er det altså duket for en ny rolle for Stene, når hun nå tiltrer som operasjef ved Trondheim Symfoniorkester og Opera (TSO) med ansvar for blant annet repertoar, rollebesetning (casting) og forestillingsprofil.

– Det er en stor glede og inspirasjon å knytte Randi Stene som sjef for operasatsingen i Trondheim Symfoniorkester & Opera. Hennes erfaring, kompetanse og internasjonale tilknytning vil være til stor hjelp i det arbeidet vi har foran oss, sier direktør Roar Leinan i pressemeldingen fra TSO.

Randi Stene har stått TSO nær helt siden studiene i hjembyen Trondheim. Nærmere et trettitalls engasjement har det blitt siden hun medvirket på TSOs unge talenter-konsert i 1984, og på Juleoratoriet i 1986. Hun har medvirket som solist på konserter, oratorier, CD-innspillinger og operaer, sist i suksessen Czardasfyrstinnen høsten 2011, skriver TSO i meldingen.

Stene fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som Octavian i Richard Strauss’ Rosenkavaleren ved Opéra Bastille i Paris i 1993.

– Med sin base i København og sentrale plass innenfor dansk opera var hun selvskreven som solist ved innvielsen av det nye operahuset i København. Og en selvskreven solist ved åpningen av operaen i Bjørvika. Å få med Randi Stene som operasjef betyr en ytterligere styrking av operakompetansen i Trondheim Symfoniorkester & Opera, skriver TSO.

Publisert:

Del: