Den norske mezzosopranen Randi Stene har takket ja til å synge rollen som Fricka i Wagner-operaen Das Rheingold under Festspillene i Bergen i Grieghallen 31. mai og 1. juni.

Randi Stene

Den norske mezzosopranen Randi Stene har takket ja til å synge rollen som Fricka i Wagner-operaen Das Rheingold under Festspillene i Bergen.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Festspillene i Bergen og Latvias Nasjonalopera og fremføres i regi av norske Stefan Herheim.

Andris Nelsons er musikalsk leder. Randi Stene har nylig fremført den samme rollen ved Operaen i København i regi av Kasper Bech Holten.

— Randi Stene viderefører, sammen med Solveig Kringlebotn, en stor norsk Wagner-tradisjon, fra blant andre Kirsten Flagstad og Ingrid Bjoner. Jeg er svært glad for at publikum i Bergen får anledning til å høre henne i en av hennes viktigste operaroller, uttaler Festspilldirektør Per Boye Hansen

Randi Stene regnes som en av Nordens vakreste stemmer i dag. Hun fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som Octavian i Rosenkavaleren ved Opéra Bastille i Paris i 1995 og har senere opptrådt ved flere store Europeiske Operahus, Festivaler og Konserthus, som BBC Proms, Festspillene i Salzburg, og Royal Opera House, Covent Garden i London.

Randi Stene har vært tilknyttet Operaen i København siden 1989. Her har hun nylig sunget partiet Fricka i både Das Rheingold og Die Walküre.

Das Rheingold vises i Grieghallen 31. mai og 1. juni kl. 20.00

Publisert:

Del: