Stipendet fra Norsk Viseforum ble delt ut på Josefine Vertshus i Oslo onsdag kveld.

Ann-Iren Hansen, © Synne Marie Tømmerberg

Stipendet «Rævspark» deles ut til en uetablert artist som Norsk Viseforum tror vil komme langt med et vennlig «spark bak».

– Det er sjelden at så helstøpte visekunstnere som Ann-Iren Hansen er så lite kjent utenfor hjemtraktene. Det ønsker vi å gjøre noe med. Som vinner av årets Rævspark skal vi sende henne ut på turné så også publikum i Sør-Norge vil bli kjent med henne, sier daglig leder Audun Reithaug i Norsk Viseforum i en pressemelding.

Hansen, som er fra Vesterålen, har blitt kalt for en ung Kari Bremnes, noe hun tar som et stort kompliment.. Selv har hun både en fot plassert i den nordnorske visetradisjonen og en fot i jazzen. For stipend-juryen var det imidlertid hennes sangpoesi som gjorde utslaget:

Det kan starte ut som en enkel historie eller beskrivelse og utvikles til å handle om noe annet enn du tror. Bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjeene er få.

Rævspark-stipendet er på 30 000 kroner. Det ble delt ut under konsert med fjorårets vinner; Maria Toresen på Josefine Vertshus i Oslo onsdag kveld.

Publisert:

Del: