Visesangeren fra Stavanger får 30 000 og turné.

Maria Toresen Foto: Ryan Ahern

Onsdag åpnet Rockheim utstillinga «Ei vise er så mangt» som tar et dypdykk i visehistorien. Samtidig deler Norsk Viseforum et Rævspark-stipend på 30 000 kr.

Stipendet skal gi en lovende visesanger muligheten til å spille inn en EP og dra på turné for Østnorsk- og Nordnorsk Viseforum, som har gått sammen om å finansiere stipendet.

Det kom inn over 100 søkere til stipendet. Vinneren ble Maria Toresen fra Stavanger.

Hun debuterte som solo-artist i 2015 med albumet «Birds don´t tell». Hennes planlagte neste utgivelse vil ha tekster på norsk.

– Det gikk opp et lys for meg da jeg startet å skrive på norsk etter å ha skrevet på engelsk i mange år. Formidlingen, nærheten og meningen ble mye sterkere enn det jeg hadde klart å formidle tidligere. Jeg erfarer at mennesker blir emosjonelt engasjert når jeg formidler musikk. Ved fremføring av de norske låtene har opplevelsen vært enda sterkere. Viser er derfor noe jeg kommer til å fortsette med, sier Toresen i en pressemelding.

Norsk Viseforum organiserer viseklubber som både holder egne konserter og arrangerer konserter med andre.

– Vi ønsker å skape flere muligheter for at visesangere som har noe å melde skal få komme seg ut å spille. Vi vil løfte fram det akustiske konsertkonseptet med intime møter mellom artist og publikum. Gjennom å senke terskelen for å være en konsertarrangør vil vi med stipend-turnéen styrke sjangerens økosystem – arrangør, publikum og artist. Når vi skaper arrangører stimulerer vi alle som driver med visekunst i Norge. Og alt man trenger som arrangør er litt pågangsmot, gjestfrihet og ønske om å skape store opplevelser, for seg selv, andre og artisten, sier Reithaug i meldingen. .

Juryen besto av visesangerne Jørn Simen Øverli og Ellen Sofie Hovland, tekstforfatteren Ingvar Hovland og produsenten / bassisten Trond Viggo Solås,

Publisert:

Del: