– De Ubrukelige forener nordnorsk visekunst med fransk temperament som et uekte barn av Jacques Brel og Kari Bremnes.

De Ubrukelige mottar Rævspark-prisen 2019 på Josefine Visescene i Oslo onsdag kveld, © Norsk Viseforum

Blant de fire finalistene som opptrådte på Josefine Visecene i Oslo i går kveld var det duoen De Ubrukelige som til slutt stakk av med prispengene, melder Norsk viseforum.

– De Ubrukelige forener nordnorsk visekunst med fransk temperament som et uekte barn av Jacques Brel og Kari Bremnes. Dette fremfører de med en fandenivoldsk energi og glimt i øyet som gjør de helt uimotståelige, sier Audun Reithaug, daglig leder i Norsk Viseforum.

Prisen «Rævspark» gir en uetablert viseartist eller -gruppe et karrieremessig skyv med penger og støtte fra Norsk Viseforum.

Som vinnere av Rævspark 2019 får de også en turné produsert av Norsk Viseforum på landets viseklubber i 2020.

– Dette er en visegruppe vi har store forventninger til. De har vært aktive noen år og bygd seg opp et navn i visemiljøet, men de har enda ikke sluppet en plate. Nå blir det både turné og plate, som vi gleder oss veldig til å høre, sier Reithaug på vegne av juryen.

De fire jury-utvalgte finalistene som konkurrerte om prisen i går kveld, var Camilla Susann Haug, Ohnesorg, Thorleif Bratval music og De Ubrukelige.

De Ubrukelige er en Oslo-basert gruppe som har vært aktive siden 2016. Gruppa, eller duoen, består av Christine Henriksen (32) fra Finnsnes på vokal og fiolin, og Halvar Høiberg (32) fra Notodden på gitar og stomp.

Publisert:

Del: