Quartfestivalen er nå utsolgt for 5-dagerspass, og festivalsjef Toffen Gunnufsen bekrefter at det meste nå er klart til mandagens festivalstart. – Folk kan fortsatt kjøpe dagsbilletter til samtlige dager under Quart, men torsdagen med Alicia Keys og Pixies på topp begynner også å nærme seg utsolgt, forteller Gunnufsen. Mens utenlandske storheter som Morissey, The Pixies og Alicia Keys er de største trekkplastrene, presenterer festivalen også mange sterke norske band og artister neste uke: The Cumshots, Low Frequency In Stereo, Equicez, HGH, Noora, Karlsøy Prestegaard, Gluecifer, Jaa9 & Onkl P, Tungtvann, Jim Stärk, Noxagt, Black Debbath og Enslaved kommer alle til å prege Kristiansand-festivalen, sammen med lokale helter som Thom Hell, Erik Faber, Guardians Of Time og mange fler.

Enslaved live

Av Knut Steen

Det er den kritikerroste norske debutanten Sissy Wish som har æren av å åpne dette årets Quartfestival. Hun går på scenen i Bendiksbukta klokken 17. 15 mandag, og markerer dermed starten på en festival som skal vare hele seks dager til ende, med rundt sytti band og artister i sving på de tre scenene på Odderøya: Odden, Bendiksbukta og Idrettsplassen.

I tillegg kommer rundt hundre konserter og Quart-relaterte arrangementer på de mange småscenene rundt om i Kristiansand. Og om artister som Morissey, The Pixies og Alicia Keys er de største trekkplastrene, har Quartfestivalen som vanlig også gjort rom for mange mindre navn. Blant de norske artistene som skal opptre i løpet av festivalen, kan vi i farten trekke frem navn som The Cumshots, Low Frequency In Stereo, Equicez, HGH, Noora, Karlsøy Prestegaard, Gluecifer, Jaa9 & Onkl P, Tungtvann, Jim Stärk, Noxagt, Black Debbath og Enslaved. Av artister med mer eller mindre lokal forankring finner vi Thom Hell, Erik Faber, Guardians Of Time, Soxpan, Ronnie Jacobsen & Salvador, The Flush og Novac.

— Salget til årets festival har gått som forventet, og vi er nå utsolgt for 5-dagersbilletter, forteller Toffen Gunnufsen, en snau uke før den trettende utgaven av Quart Festivalen går av stabelen. – Folk kan fortsatt kjøpe dagsbilletter til samtlige dager under Quart, men torsdagen med Alicia Keys og Pixies på topp begynner også å nærme seg utsolgt.

Quartgeneralen sier også at det likevel være lurt å stikke innom posten for å sjekke om de har uavhentede billetter til salgs. Ellers vil alle uvhentede 5-dagersbilletter bli lagt ut for salg mandag 5. juli fra klokken 12 i billett-teltet i Gravane.
Samtidig er det klart at Quart i samarbeid med Sonet også i år tilbyr en egen Quart-CD, med smakebiter fra årets festivalprogram.

Blant de norske innslagene på CDen, som skal være i salg i butikkene fra og med denne uken, er We, Thom Hell, Jaa9 & Onkl P, Jim Stärk, Gisli, Pleasure, Tungtvann, Silver, Bonk, Enslaved og Wibutee.

Utover de rent musikalske innslagene, vil Quart som vanlig også by på en hel del utenom-opplevelser, i form av bl.a. kunstutstillinger, performance-innslag og filmpremierer. I tillegg kommer en hel del stands, der den lokale kulturstiftelsen Cultiva vil være tilgjengelig for de som har spørsmål eller ideer rundt det å drive kulturviksomhet i tilknytning til Kristiansand. Prosjektrådgiver Ivar Mykland vil bli å treffe hver dag ved et vanlig bord på restauranten i Salamanderparken, mellom kl. 1500 og 1800. Se etter en diskret plakat på gjerdet.

Publisert:

Del: