Med over 15.000 tilskuere har årets Kongsberg Jazzfestival, den 39. i rekken, satt en formidabel publikumsrekord.

Come Shine, 2002

Den gamle publikumsrekorden var på drøyt 13.000 billetter. Når konsertene var ferdig natt til søndag, har mer mer enn 15.000 mennesker besøkt konsertene på den 39. Kongsberg Jazzfestival. Festivalleder Martin Revheim, som fylte 30 år på avslutningsdagen lørdag, kunne feire dagen med en stor publikumssuksess i hans første år som leder. – Overveldende, sier en svært lykkelig 30-åring.

Årets konserter er blitt svært godt mottatt, både blant publikum og presse. Come Shine og Kringkastingsorkesteret sørget for en vellykket åpningskonsert og satte standarden for det musikalske nivået videre. Med Diana Krall fredag gjennomførte Kongsberg Jazzfestival sin største konsert noen sinne, hele 2800 tilskuere var til stede i Kongsberghallen.
Konsertene i Bluesteltet samlet flere tusen mennesker, og i Smeltehytta sto publikum i kø for å få med seg norsk kvalitetsjazz. – Jeg synes det er påfallende hvor dedikert festivalpublikummet har vært i år. De har vært genuint opptatt av musikken, og fortjener en stor takk, uttalte styreleder Anne Toril Kasin.

Årets festival har også vært preget av flere nyskapninger. Matinéene på ettermiddagen i EnergiMølla har hatt et besøk som har overgått alle festivalledelsens forventninger , og
kinoforestillingene i samarbeid med Norsk Filminstitutt frister til gjentakelse, meldes det fra arrangørhold. Kongsberg Jazzfestival har også jobbet for å bli landets første miljøsertifiserte jazzfestival, og har konsentrert seg blant annet om transportavviklingen under årets festival. Det er iår også blitt innledet et samarbeid med Amnesty International under parolen “Mennesker og musikk er best levende”. – Alle disse nyskapningene er vi veldig godt fornøyde med. Målet er å utvikle disse enda mer til 40-årsjubileet neste år, avslutter Martin Revheim.

Publisert:

Del: