Norske Konsertarrangører har kåret arrangørene til henholdsvis Årets festival, Årets helårsarrangør og årets nykommer 2017.

Tons of Rock ble kåret til Årets festival 2017, © Tons of Rock

En fagjury har kommet frem til nominasjonene og vinnerne er deretter stemt frem av sine kollegaer blant landets festivaler og helårsarrangører. Om vinnerne skriver Norske Konsertarrangører følgende:

Årets festival 2017 – Tons of Rock
Tons of Rock har på få år etablert seg som Norges ledende festival innen rock, hard rock og metal. Med store internasjonale artister som Black Sabbath, Slayer og Ozzy Osbourne, kombinert med norske artister som Kvelertak, Turbonegro, Emperor og Satyricon har festivalen på Fredriksten Festning i Halden nådd ut til hele verden. Stadig i utvikling med populær camp, klubbfestival i Oslo, egen podcast og mye aktivitet gjennom hele året. I 2017 var festningen fylt med publikum fra hele 31 land og med tittelen Årets festival 2017 går de et spnnende jubileums år i møte.

Årets helårsarrangør 2017 – Rockeklubben i Porsgrunn 
Rocken er ikke død. Heldigvis. I Porsgrunn har rocken aldri vært død – takket være klubben som alle artister har elsket siden starten for 28 år siden. De er fortsatt vitale og leverer etter eget utsagn; ” ballesparkende rock i alle farger og fasonger – fremført av meget profesjonelle, ekstremt dyktige og overveldende hyggelige norske artister i alle aldre.” Program og aktivtet er svært imponerende. Rockeklubben i Porsgrunn er nå kronet med arrangør-Norges gjeveste utmerkelse; Årets helårsarrangør og skriver seg inn i selskap med tidligere vinnere som Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee, Blå, Musikkflekken og Energimølla. 

Årets prisutdeling fant sted på Parkteatret i dag 2. mars under by:Larm. Norske Konsertarrangører har siden 2001 delt ut kollegapriser til arrangørene i konsert-Norge.

De øvrige prisvinnerne for konsertåret 2017 er

  • Årets nykommer 2017: Vill Vill Vest
  • Årets konsertbilde 2017: Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017
  • Årets plakat 2017: Krøsset (Design: Remi Juliebø, Deformat)

 

Publisert:

Del: