Dirigenten Christian Eggen ble i forbindelse med Ultimafestivalens åpningskonsert tildelt Fegerstenstiftelsens musikkpris for samtidsmusikk. Her gjengis Harald Herresthals tale ved utdelingen:

Christain Eggen

Stiftelsen som bærer Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens navn har i nærmere 15 år delt ut stipendier til lovende norske billedkunstnere. I år er det 10 år siden fru Ingerid Fegersten i tillegg opprettet en egen musikkstiftelse med det formål å støtte norske komponister og musikkutøvere. Siden den gang har en rekke yngre og eldre kunstnere innen ulike

musikkgenre mottatt arbeidsstipend og større enkeltstipend. I jubileumsåret ønsker stiftelsen å utvide aktiviteten ved for første gang å dele ut Fegersten-stiftelsens musikkpris for samtidsmusikk.

Prisen, som er på 150.000 kroner, vil i fremtiden bli utdelt annet hvert år i forbindelse med Ultimafestivalen. Måtte festivalen lenge leve! Formålet er både å skape oppmerksomhet omkring Ultima-festivalens betydning og inspirere norske musikere til å gjøre en innsats for samtidsmusikken. Musikkstiftelsens komité består av Ingerid Fegersten, Benny Dahl-Hanssen, og Harald Herresthal.

Det var ikke vanskelig å finne den første musiker som fortjener denne prisen. Vedkommende har siden sin debut for 27 år siden gitt tallrike konserter i inn- og utland og blitt møtt med strålende kritikker. Det internasjonale gjennombruddet kom på Verdensmusikkdagene i Oslo i 1990. Prismottageren har i en årrekke sørget for å gjøre norsk samtidsmusikk kjent på konserter og festivaler verden over. Den imponerende rekken av plate- og CD-innspillinger dokumenterer både kvalitet, bredde og en aldri sviktende interesse for å utbre og gi liv til kollegenes verker – han har selv også komponert musikk det står respekt av.

Når jeg nå forteller at han både er dirigent for Cikada, kunstnerisk leder av Oslo Sinfonietta og kveldens dirigent, så har dere gjettet riktig: i kveld tildeles Christian Eggen Fegerstenstiftelsens musikkpris for samtidsmusikk for sin enestående innsats for fremme av samtidsmusikk.”

Publisert:

Del: