Prinsesse Märtha Louise har i disse dager sagt seg villig til å være Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter. Hun er samtidig selv plateaktuell med albumet “Prinsessen I Eventyrriket” på Universal Music.

Trondheim Symfoniorkester

I en pressemelding fra Trondheim Symfoniorkester fra torsdag 22. november, heter det at orkesteret “med glede har mottatt bekreftelse på at H.K.H. Prinsesse Märtha Louise har sagt seg villig til å være orkestrets høye beskytter.”

Videre fra pressemeldingen, som er signert direktør Roar Leinan, sakser vi følgende: “Trondheim Symfoniorkester forsøker i sitt program å kombinere kontinuitet med fornyelse, tradisjonell symfonisk musikk med samtidsmusikk. Repertoaret plasserer Trondheim Symfoniorkester i en historisk symfonisk tradisjon, og det er gledelig at prinsessen med sin interesse for den norske kulturarven har sagt seg villig til å stå som beskytter. Det er med på en allsidig profilering av orkesteret og vår virksomhet som vi setter stor pris på.”

Trondheim Symfoniorkester har gjennom mange år samarbeidet med slottet i forbindelse med arrangementet “Prinsesse Astrids Musikkpris” som deles ut annethvert år, og ser nå frem til å ha en representant for kongehuset som sin høye beskytter.

Prinsesse Märtha Louise har også ellers markert sin interesse for musikk og litteratur, og har i flere år vært Ultima-festivalens høye beskytter. For tiden er hun selv plateaktuell hos Universal Music med albumet “Prinsessen I Eventyrriket”, der hun leser eventyrene “Kvitebjørn Kong Valemon”, “Manndattera & kjerringdattera”og “Tro og utro”. Musikken til denne NRK-produksjonen er skrevet av Ketil Bjerkestrand og Bøhren/Aaserud, og byr bl.a. på musikalske innslag fra utøvere som Arve Tellefsen og Steinar Ofsdal.

Publisert:

Del: