Tubaisten Frode Amundsen vant den store finalen i Prinsesse Astrids Musikkonkurranse som Trondheim Symfoniorkester arrangerte i Olavshallen fredag kveld.

Prisen på 50. 000 kroner ble overrakt vinneren av Prinsesse Astrid fru Ferner selv. På delt andreplass fulgte Marius Hesby, trombone og Steinar Granmo Nilsen, horn.

Frode Amundsen er fra Masfjord i Hordaland, og er ansatt i Malmø Symfoniorkester. I finalen spilte han en konsert for tuba og orkester skrevet av filmkomponisten Johan Williams, kjent for musikken til bl.a. “Star Wars”.

Marius Hesby er fra Tønsberg og spiller i Marinemusikken i nabobyen Horten. Han hadde valgt seg Paul Crestons Trombonekonsert. Granmo Nilsen, trønder bosatt i Follo, og som jobber i Stabsmusikken i Oslo, hadde Mozarts Hornkonsert i Ess på programmet.

19 kandidater har hele uken vært igjennom innledende runder og semifinaler før vi nå altså har kåret vinneren. Det er i år 14. gang konkurransen arrangeres, denne gangen for messingblåsere.

Prinsesse Astrids Musikkpris for unge norske musikere ble første gang arrangert i 1953 da Kjell Bækkelund vant, og har år om annet gått på omgang mellom ulike instrumenter. Blant andre kjente vinnere er Arve Tellefsen.

Juryen har bestått av Christian Lindberg, trombone, Ib Lanzky-Otto, horn, Harry Kvebæk, trompet og Roger Bobo, tuba.

Publisert:

Del: