Norsk Artistforbund har delt ut sin ærespris for 2007. Æresprisen gis fra kollegaer til kollegaer, og tildeles “en person som har gjort en betydelig innsats for å fremme norsk sang- og musikkliv”.

Anne Grete Preus_Ærespris2007

Artisten og låtskriveren Anne Grete Preus ble i går kveld tildelt Norsk Artistforbunds ærespris 2007, under et arrangement på Herr Nilsen i Oslo.

Æresprisen gis fra kollegaer til kollegaer, og tildeles ”en person som har gjort en betydelig innsats for å fremme norsk sang- og musikkliv innen de sjangrene Norsk Artistforbund representerer.”

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

— Årets prisvinner har vært medlem og leder av Veslefrikk og Can Can; begge viktige norske rockband i sin samtid. Det var først som soloartist fra 1988 at hun slo gjennom kreativt og kommersielt med en stemme og personlighet som er distinkt i en hvilken som helst sammenheng. Hun er regnet har vært den fremste kvinnelige rockartisten i Norge på 80- og 90-tallet selv om hun var med i norsk musikk fra rocken de facto start i Norge på 1970-tallet. Få andre norske musikere har vært aktive like lenge og er fremdeles relevante.

Prisen ble overrakt av statssekretær Halvard Ingebrigtsen fra Kulturdepartementet. Prisen er en glassmikrofon av kunstneren Camilla Prytz.

Om prisvinnere meldes det videre:

I 1994 ga Anne Grete Preus ut albumet Millimeter som er hennes største kommersielle suksess med 75.000 solgte eksemplarer. Albumet og tittelsporet ga henne tre priser under Spellemannprisen 1994 i klassene kvinnelig artist, årets album og årets hit. Hun har satt musikk til tekster av Jens Bjørneboe og gjendiktet Bob Dylan, skrevet filmmusikk og turnert i hele Norge. Preus har gitt ut ni soloalbum, tre med Can Can og fire med Veslefrikk.

Tidligere prisvinnere; Bjørn Eidsvåg (2006), Jan Eggum (2005), Åge Aleksandersen (2004), Jahn Teigen (2003), Nora Brockstedt (2001).

Det er Norsk Artistforbund som melder dette.

Publisert:

Del: