The Blues Foundation har kåret Notodden Bluesfestival til årets internasjonale bluesfestival. – Dette er en anerkjennelse til hele Notodden sier Runar Lia, daglig leder i festivalen.

© Frode Slettum

Notodden Bluesfestival blir dermed mottager av Keeping the Blues Alive Award 2011. Kåringen ble offentliggjort i dag og selve utdelingen skjer i Memphis i februar.

— Man blir jo utrolig stolt. Vi har vært gjennom en trøblete tid. Når vi får en slik anerkjennelse gjør det utrolig godt, sier Runar Lia, daglig leder i Notodden bluesfestival.

— Regionens stolthet
The Blues Foundation er dedikert til å fremme bluesmusikken, og er gjennom Blues Music Awards, Blues Hall of Fame, International Blues Challenge og Keeping the Blues Alive Awards et sentrum bluesbransjen.

“23 år gamle Notodden Bluesfestival er et blueseventyr alle fans burde oppleve. Med 700 frivillige og en administrativ stab som teller 3,6 personer forvandler festivalen den lille byen Notodden, med en befolkning på 7000, til et bluessentrum i Europa ved hjelp av 30.000 besøkende fans fra alle hjørner av bluesverden. (…) Festivalen, som fungerer som en monolitt av stolthet for regionen og for nasjonens entusiastiske bluesmiljø, og er sterkt støttet av Notoddens befolkning” heter det blant annet i juryens begrunnelse.

— Ny motivasjon
Etter solide underskudd de siste årene står festivalen i fare for å gå konkurs og dermed miste statsstøtten og knutepunktstatusen den ble tildelt av Kulturdepartementet i 2007. Festivalen øyner et lys i tunnelen etter at kommunen har gitt tilsagn om et likviditetslån på tre millioner kroner.

— Dette er en motivasjon til å jobbe videre. Vi har ikke gått i balanse økonomisk, men produktet blir anerkjent verden over. Det betyr at vi i hvert fall gjør noe riktig. Så skal vi sørge for å få økonomien under kontroll.

— Dette er en pris til hele Notodden. Å stille hele byen til rådighet er utrolig bra, sier Lia, som gleder seg til å reise til Memphis i februar.

Notodden har fått anerkjennelse fra The Blues Foundation tidligere. I 2004 mottok Europas bluessenter, lokalisert på Notodden bibliotek, en museumpris for måten de bevarte bluesregalier på.

Publisert:

Del: