Denne helgen gjorde Preik.com klart at de legger ned. Nettstedet utmerket seg ved bare å konsentrere seg om norsk musikk, og tilbød artikler, intervjuer, plateomtaler og diskusjonsfora som i stor grad fanget opp den nye bølgen av norsk musikk. I følge dem selv ville de heller gi seg mens leken fortsatt var god, heller enn bli “like dvask og intetsigende som mesteparten av Norges øvrige rockjournalistikk.”

Preik-medlemmer

Av Preik-redaksjonen

Etter to år på den vide verdensveven kaster Preik inn håndkleet og sier takk for seg.

Hvorfor?

Ja, det kan man spørre seg. For det er klart at savnet etter Preik vil bli stort. Vi er jo tross alt den eneste musikkpublikasjonen som fortsatt kun skriver om norsk rock (pop eller kall det hva dere vil…). Attpåtil er vi stadig like kjemisk rene for alt som heter annonsetull!

Grunnen til att vi nå velger å gi oss er helt enkelt det faktum at det å drive et idealistisk prosjekt som dette krever engasjement. Vi føler kort sagt at vi ikke lenger brenner like sterkt for vår sak som vi burde. Da er det bedre å gi seg mens leken er god, heller det enn å bli like dvask og intetsigende som mesteparten av Norges øvrige rockjournalistikk.

Man får nå håpe at noen unge sjeler har vett nok til å følge opp vår misjon. Vær ikke redde for å grave i undergrunnen og bli møkkete på hendene – det er der fremtidens musikk finnes!

En liten trøst i denne eventuelle sorgens stund er at Preik Radio fortsatt vil være på lufta hver torsdag mellom 20.00-21.00 på FM 99,3. Etter hvert vil den også legges ut på nettet under Klubbradioens beskyttende vinger.

Vi vil passe på å takke alle band, plate- og distribusjonsselskaper, store som små, for at dere har fora oss med mye god musikk.

Takk også til alle intervjuofre som stilt opp på å gå i klinsj med oss.

Sist men ikke minst et stort takk til alle dere som fulgte oss og leste preiket vårt.

Vi håper imidlertid at dette ikke er et definitivt farvel, men et på gjensyn. For kanskje vil en guddommelig inspirasjon innfinne seg igjen en dag slik at vi i en eller annen form kan reise oss som fugl Føniks fra asken!

Med kjærlig hilsen

Krister, Lise, Sindre og willy b.

Publisert:

Del: