Plateaktuelle Solveig Slettahjell og det utforskende samtidsmusikk-ensemblet POING møtes i en hyllest til ding-dong, ho-ho og kjent julemusikk hentet fra både folkelige tradisjoner, underholdningsmusikk og klassiske perler. Julen ringes inn med både dombjeller, julesnacks og juleøl på Jazid i Oslo førstkommende lørdag 1. desember.

Solvieg Slettahjell

I løpet av kvelden vil de fremmøtte komem i julestemning ved hjelp av julestas, juleøl og julearrangemeneter av både Magne Hegdal, Torstein Aagaard-Nilsen og POING og Slettahjell. Etter konserten snurrer DJ Snowboy plater natta ut.

Solveig Slettahjell mottok nylig strålende kritikker for sin plate med jazz standards, “Slow Motion Orchestra”, gitt ut på Curling Legs. Hun har tidligere markert seg som utøver i det flytende genrefeltet mellom jazz, pop, improvisasjon og samtidsmusikk. Hun er kjent fra bl.a. vokalgruppa Kvitretten og fra trioen Von Drei sammen med Ellen Aagaard og Astrid Kvalbein.

Poing er et friskt og utforskende ensemble med musikere som behersker improvisasjon såvel som notert musikk. Svært mange komponister har allerede lagt sin elsk på dette ensemblet og skrevet musikk for denne originale besetningen av sax, kontrabass og trekkspill. Andreas Krogvold bidrar med slagverk på noen låter denne kvelden.

Poing består av Frode Haltli ­ akkordeon, Rolf-Erik Nystrøm ­ sax og Håkon Thelin ­ kontrabass. Tre musikere som alle har markert seg tydelig blant den nye generasjonen av utøvere, både som solister og i en rekke andre ensembler fra rytmisk musikk til samtidsmusikk (Dozo, No Spaghetti, Oslo Sinfonietta m.fl.) Frode og Rolf-Erik har begge mottatt Rikskonsertenes lanseringstøtte for 2001, og hatt solo-konserter i Kulturkirken Jakob i høst. Frode ble dessuten valgt til Årets utøver, og gir nest år ut cd på merket ECM.

Ballade gjorde nylig et intervju med Nystrøm i forbindelse med hans lanseringskonsert.

Konserten er produsert av Ny Musikk med støtte av FFUK, Norsk Kulturråd og Norsk komponistforening.

POING og Slettahjell plinger julen inn på Jazid i Oslo 1. desember kl. 21.00 Billetter kr. 50,-/Ny Musikkmedl. gratis.

Publisert:

Del: