Saxofonist Petter Wettre slipper sin nye plate “Hallmark Moments” den 1. oktober. Med et eklektisk utvalg instrumenter har han her gått et skritt bort fra den normale jazoppskriften: Hele platen er gjennomkomponert og uten improvisasjon. – Jeg ville bryte med tanken om å spille en melodi to ganger, spille soli og så spille melodien igjen, ser Wettre. I sammenheng med plateslippet kan han høres live hver mandag i oktober på Herr Nilsen i Oslo.

Petter Wettre (live)

Av Kyrre Tromm Lindvig

— Alle låtene har forskjellige instrumentasjon, det er strykere, vokal, vibrafon, sag (!), klarinett, gitar, saxofon og selvfølgelig piano, trommer og bass, uttaler Wettre i sammenheng med innspillingen av “Hallmark Moments”.
All musikk på platen er altså gjennomkomponert, men Wettre poengterer at musikken fremdeles bærer hans signatur, selv om den ikke inneholder improvisasjon.

— Jeg ville fokusere sterkere på det melodiske, derfor har jeg eksperimentert med uvanlige instrumentkombinasjoner og selvfølgelig har jeg også måttet arrangere låtene annerledes enn på den “vanlige” jazzmåten, sier han.

De siste årene har Wettre utgitt sine plater på sitt eget selskap, Household Records. “Hallmark Moments” er den tredje platen som utgis her.

— Household Records er et resultat av tapte slag med både små uavhengige så vel som store plateselskap. Etter flere år med utgivelser på små selskap konkluderte vi med at det var bedre å ta oss av dette selv, sa Wettre i mars 2003.

Household Records’ plater kan fåes i de fleste jazzorienterte platebutikker via distribusjonsselskapet Musikklosen, og fikk nylig også distribusjon i Japan via Disk Union Co, Ltd.

Petter Wettre er en av Norges mest anerkjente saxofonister. I tillegg til uttalige oppdrag som sidemann på plater og spillejobber har han medregnet “Hallmark Moments” utgitt ni plater som bandleder. Han er født i Sandefjord 11. august 1967 og har studert ved det anerkjente Berklee College of Music i Boston, U.S.A. Hans lærere inkluderer George Garzone, Joe Viola og Dave Liebman – sammen med sistnevnte utgav han platen “Tour de Force” tidligere i år.

Han vant også spellemannsprisen i jazzkategorien i 2000 for duoplaten “The Only Way to Travel” med trommeslager Per Oddvar Johansen, og var nominert i 1996 så vel som 1998, henholdsvis med platene “Pig Virus” og “Meet the Locals”.

Publisert:

Del: