Hardanger Musikkfest arrangeres 27. – 31. mai 2004 og publikum loves et samspill mellom storslagen natur og vakker musikk. For første gang er også klassisk ballett en del av programmet. Ellers vil festivalen ha et sterkt fokus på hardingfele – og folkemusikktradisjonen, i tillegg til at hundreårsminnet for Antonin Dvoràk også vil sette sitt preg på programmet.

Ingrid Lorentzen 2

Årets program arrangeres i spenningsfeltet mellom konsentrasjon, spredning, tradisjon og fornyelse.

Festivalen vil være ganske fysisk kompakt, konsentrert langs begge sider av Sørfjorden, med noen avstikkere til Eidfjord, og med tyngdepunkt i Lofthusbygda.

— Den geografiske nærhet gir også menneskelig nærhet mellom utøvere og publikum, noe som legger en ekstra dimensjon til den kunstneriske opplevelse. Ikke minst med Hardangernaturen som en storslagen ramme om det hele, sier Stig Nilsson, kunstnerisk leder for Hardanger Musikkfest.

Men om festivalen er geografisk konsentrert, så er til gjengjeld den kunstneriske spredning stor.

— Komponistene går fra Bach, Grieg, Dvoràk og Mendelsohn til Sibelius, Bartok, Christian Lindberg og Giovanni Sollima. Utøverne spenner over alt fra skolemusikanter til kammermusikere, fra vinnere av årets debutantpris til garvete solister og internasjonale prisvinnere.

Ellers er han veldig fornøyd med at de i år for første gang har klassisk ballett på programmet.

— Fra Den Norske Opera kommer prima ballerina, Ingrid Lorentzen, for å være Hardanger Musikkfests strålende svanedronning i stjernesamspill med Dirk Weyershausen.
Programmet er også preget av hundreårsminnet for Antonin Dvo?ák, men selvsagt er og blir Edvard Grieg musikkfestens sentrale komponist. Nytt av året er at vi gjennom programposten “Fra salong til stove i Lofthusbygda” viser noen av de kunstneriske og nasjonale røtter som han tok med seg ut til Europa, forteller Nilsson.

Han påpeker også hardingfele – og folkemusikktradisjonens plass under årets musikkfest.

— Den har selvsagt sin naturlige plass på programmet til Hardanger musikkfest. En tradisjon Edvard Grieg fornyet gjennom sin skaperkraft og som han brakte ut til Europa og verden. Det er denne fornyelsen gjennom tradisjon og enheten gjennom mangfoldet Hardanger Musikkfest ønsker å gjenspeile, avslutter han.

For komplett program kan du klikke her.

Publisert:

Del: