Politiets Fellesforbund (PF) kommer ikke til å forfølge saken mot gruppa Samvirkelaget videre. – Samvirkelaget har fjernet navnet til politimannen fra den aktuelle sangteksten. Vi har oppnådd det vi ville, sier forbundsleder Arne Johannessen i en offentlig uttalelse. – Bare tull, sier Samvirkelagets Don Martin til Ballade. Han mener PF innså at slaget var tapt i denne saken, og sier videre at Samvirkelaget vil fortsette å belyse problemer knyttet til politivold i Norge.

Samvirkelaget_5_2007 (Foto: Kim Rambergh)

Av Bjørn Hammershaug

Forbundsleder Johannessen sier også at det teller inn at Spesialenheten var så klar i sin konklusjon om å henlegge sakene mot de fire politimennene som var involvert i den såkalte Obiora-saken.

Punktum

— Både Samvirkelagets fjerning av navnet i sangteksten og Spesialenhetens klare konklusjon om henleggelse, gjør at det er naturlig for oss å sette punktum her, sier forbundslederen.

Bakgrunnen for denne saken er at Samvirkelaget skrev og fremførte en sang om Obiora-saken i Trondheim. I teksten til sangen navnga de en politimann som var med på pågripelsen av Obiora. Sangen skulle være med på den neste plata til Samvirkelaget, som hadde utgivelsesdato 21. mai.

I slutten av april gikk Politiets Fellesforbund til tingretten med en begjæring om midlertidig forføyning med krav om at utgivelsen av CD’en skulle stoppes. Det ble også krevd at sangen der politimannens navn ble offentliggjort ikke ble spilt offentlig. Tingretten ga ikke Politiets Fellesforbund medhold.

— Men den var klar på at å framføre sangen med politimannens navn, ville være ærekrenkende. Dermed ble navnet fjernet fra sangen, melder Fellesforbundet.

Resultatet er altså at Politiets Fellesforbund nå har bestemt at forbundet ikke forfølger saken videre. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med de involverte politimennene og lokallaget i Sør-Trøndelag.

Ulv Ulv

— Dette passer ganske dårlig til gangen i eventyret, sier Don Martin til Ballade.

— Her ropes det ulv ulv helt til den kommer, men hvor blir den av, spør han retorisk.

Don Martin sier det er tilfredsstillende for Samvirkelaget som band at denne saken er henlagt, men han mener grunnen er annen enn det Arne Johannessen skisserer:

— Jeg tror årsaken er at PF skjønte at det er de som taper på dette, ikke vi. Jo mer oppstyr de har skapt rundt, desto bedre har det vært for saken. Politiet innså rett og slett at de har tapt.

— Johannessen uttrykker at de har oppnådd det de ville, det samme gjør dere. Da er vel begge parter fornøyd?

— Det er veldig morsomt at Arne Johannessen sier dette, for dette er jo bare tull. Dette var et tilbud de fikk under rettsaken, men han har jo vært ute i media et titalls ganger etterpå og sagt at vi må stoppes. Nå mener han plutselig at han har oppnådd det han ville. Dette er bare et spill for ikke å tape fjes. Mannen motsier seg selv, og hans forhold til sannheten virker å være noe redusert.
Dere mener siste ord i denne saken ikke er sagt?

— De sier de har satt punktum, men det er jo ikke helt sant sett fra vår side. Dette er en større enn sak enn en tvist mellom oss og PF. Det handler først og fremst om politivold, og det skal vi fortsette å fokusere på.

— Men en god ting oppe i det hele er at vi nå slipper å stå opp tidlig om morran for å gå til retten, sier en smilende Don Martin, som for øvrig kan fortelle at han er medlem i det som for øyeblikket er landets mestselgende norske band.

Publisert:

Del: