Overtar etter Paul Curran.

© Helge Skodvin

Mandag ble det kjent at Per Boye Hansen skal ansettes som ny operasjef.

Boye Hansen jobber i dag som direktør for festspillene i Bergen. Han har selv forklart at han ble oppfordret til å søke jobben ved Operaen i Oslo av direktør Tom Remlov.

Kunne ikke si nei
– Jeg stortrives som festspilldirektør og hadde på mange måter ønsket å fortsette til åremålet mitt gikk ut i 2015, men på dette feltet er det ikke lett å velge timingen selv. Når muligheten dukket opp til å prege utviklingen av Norges nye operahus, var det en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Boye Hansen i en pressemelding.

Etter utdannelse i musikkteaterregi fra Staatliche Hochschule für Musik, Ruhr, arbeidet han som regiassistent blant annet ved operaen i Köln og Festspillene i Salzburg. Han har også satt opp flere egne operaforestillinger i Oslo og ledet Komische Oper i Berlin før han kom til Bergen.

Han ble ansatt som direktør for Festspillene i Bergen i 2005 og vil ha seks festspill bak seg når han slutter.

Svært frustrert Curran
Det var totalt 61 søkere til stillingen, bare to av disse var norske.

Paul Curran fratrer stillingen som operasjef 1. januar 2012, men vil fortsette som regissør. Han var omdiskutert som kunstnerisk leder, og valgte å trekke seg i juni, to år før åremålets utløp. Han mente da at det hadde vært “svært frustrerende” å måtte forholde seg til den norske arbeidsmiljøloven, noe som kom som en overraskende forklaring for de ansattes tillitsvalgte.

Operadirektør Remlov mente det var et naturlig tidspunkt for Curran å gå av, nå som dugnadsfasen er over.

Publisert:

Del: