Pål Fidjestøl er ansatt som daglig leder for Kongsberg Jazzfestival. Fidjestøl har mye av bakgrunnen sin i rockmusikken, og har bl.a. jobbet med Norsk Rockforbund og BRAK. Han har også hatt bookingansvar for et bredt spekter av spennende norske og utenlandske artister, og går nå fra stillingen som enhetsleder i Skien kommunes kulturavdeling. – Vi er helt sikre på at Fidjestøl er rett person, og gleder oss til at han kan komme i gang på Kongsberg, heter det fra festivalhold.

Pål Fidjestøl, 2005

Stiftelsen Kongsberg Jazzfestival har ansatt Pål Fidjestøl som ny daglig leder etter Martin Revheim, som slutter i jobben 1. desember. Fidjestøl vil tiltre stillingen 1. februar 2006.

Fidjestøl er nok mer kjent i rockkretser enn i jazzkretser per i dag. Pål Fidjestøl er 35 år gammel, fra Haugesund og for tiden bosatt i Skien. Han og familien flytter nå til Kongsberg.

— Det meste av sin erfaring har han fra den kreative rockescena i Bergen. Blant de viktigste tingene han har vært med på er oppbyggingen av BRAK (Bergens Rock-aktører), som han ledet fra oppstarten i 1997 og ut 2000. BRAK hadde ansvaret for rockarrangementene i 2000 da Bergen var Europeisk kulturby. Dette inkluderte blant annet lokalt arrangøransvar by:Larm 00, forteller Kongsberg Jazzfestival i sin pressemelding.

Etter dette har Fidjestøl jobbet som bookingagent og daglig leder i TikTak as, der han bl.a. har jobbet med booking for norske og utenlandske navn som Air, Anneli Drecker, Sir Duperman, Bjørn Torske, Kaptein Kaliber, And The Lefthanded, Uusi Fantasia og Jazzkammer.

I dag jobber han som enhetsleder i Skien kommunes kulturavdeling med ansvar for kulturavdelingens største enhet for barn og unge.

I tillegg til dette har Fidjestøl vært kursleder for Norsk Rockforbund i en årrekke, og har kurset arrangører og festivaler innen alle sjangere i arrangementsproduksjon og organisasjonsutvikling.

Fidjestøl uttaler i forbindelse med den nye jobben at han har stor respekt for de høye kvalitetskravene festivalen setter til seg selv. Han “ser frem til at han sammen med festivalorganisasjonen kan videreutvikle Kongsberg Jazzfestival som landets mest spennende eksponent for jazz og beslektede musikkformer, og Kongsberg som det naturlige kompetansesentrum for sjangeren”.

— Festivalen hadde mange gode og kvalifiserte søkere til stillingen og har brukt mye tid på prosessen med å finne riktig person. Med mange kvalifiserte søkere var det ingen lett oppgave å finne riktig person til å overta roret etter Martin Revheim, men vi er helt sikre på at Fidjestøl er rett person og gleder oss til at han kan komme i gang på Kongsberg, heter det avslutningsvis.

Ballade kommer helt sikkert tilbake med en nærmere presentasjon av den nybakte festivalsjefen – og hans vyer for fremtidens Kongsbergfestival.

Publisert:

Del: