Fiolinist Guro Kleven Hagen er solist med Ungdomssymfonikerne, som denne sommeren legger ut på sin mest omfattende turné siden 1979.

© Tor A. Hagen

Den unge solisten Guro Kleven Hagen opplever dette året sitt gjennombrudd som musiker, gjennom den klassiske talentkonkurransen Menuhin Competition og NRKs konkurranse Virtuos. Sistnevnte ledet henne til finalen i Eurovisjonens musikkonkurranse for unge solister hvor hun kom på andre plass denne helgen.

Denne sommeren er hun solist med Ungdomssymfonikerne som turnerer fra Elverum til Tyskland og Polen.

Turneen blir den mest omfattende for orkesteret siden oppstarten i 1979, forteller symfonikerne i en pressemelding.

Orkesteret som teller rundt 100 personer hadde i år 145 søkere i alderen 18-28 år.

Etter et sommerkurs i månedsskiftet juli/august, og flere konserter på Festspillene i Elverum, reiser orkesteret til Oslo og videre til Berlin og de polske byene Wroclaw og Olesnica.

Orkestret fremfører dette året et bredt program, som foruten Bruchs fiolinkonsert nr 1 i g-moll rommer blant annet verker av Svendsen og Sjostakovitsj, samt et bestillingsverk av Wolfgang Plagge.

Orkestret holder også en konsert med Vamp. Sveinung Bjelland og Håvard Gimse er solister på klaver, og dirigentene Marc Soustrot og Mats Rondin gjester orkestret før det legger ut på turne med sin faste dirigent Ole Kristian Ruud.

Oversikt over program og medvirkende finner du her.

Publisert:

Del: