NRK P3 og Norgesnettet har inngått samarbeid om neste års Zoom-turné. Turneen døpes om til ZoomUrørt, og lokale Urørt-band får sjansen til å opptre på samtlige turnédatoer. Zoom har eksistert siden 1998, og har sluset band som Ricochets, Surferosa, Silver, Johndoe og The Beautiful People gjennom det ganske land. Samtidig har Urørt nylig passert 10 000 band.

The Beautiful People (foto: Erle Strøm)

— Zoom-turneen og Urørt er viktige arenaer for uetablerte norske band. Derfor føles det helt riktig at de beste Urørt-banda nå får muligheten til å opptre på Zoom-turneen, uttaler P3s musikksjef Håkon Moslet. Urørt er et nettsted der band og artister kan legge ut sin musikk gratis. Dette utgjør også sju timer radio på P3 hver uke.

— En kobling mellom Zoom og Urørt er naturlig. Konseptene er to sider av samme sak, og samarbeidet vil føre til at langt flere band får spille live for et større publikum enn hva som har vært tilfelle tidligere. At turneen også får et lokalt tilsnitt, tror vi dessuten er bra for oppslutningen, sier prosjektleder for Norgesnettet Persi Iveland

P3 vil også ha liveoverføring av en av konsertene på ZoomUrørt-turneen.

Zoom-historien

I regi av spillestednettverket Norgesnettet, har Zoom-turneen gått av stabelen hver vinter siden 1998. Blant banda som har reist land og strand rundt med Zoom er Ricochets, Surferosa, Silver, Johndoe og Beautiful People

Forut for turneen arrangeres det lokale Zoom-kvelder på en rekke av Norges mest sentrale rockeklubber.

Lokal kvalifikasjon

Denne høsten kjøres det lokale Zoom-kvelder på Checkpoint Charlie i Stavanger, Hulen i Bergen, Blæst i Trondheim, Sinus i Bodø, Blårock i Tromsø, og Mono og Garage i Oslo.

De beste banda fra lokal-Zoom kvalifiserer seg til en finale, som finner sted i Oslo 22. og 23. november. Her plukker en fagjury ut to band som sendes ut på ZoomUrørt-turné vinteren 2006. I samarbeid med spillestedene på turneen, vil P3s Urørt-redaksjon plukke ut hvilke Urørt-band som får opptre på turneen. Et nytt Urørt-band plukkes ut for hver konsert på turneen som vil ha ca. 15 stoppesteder, hvorav den første er på Bylarm i Tromsø 10. februar.

Samtidig opplyser P3 om at over 10 000 band nå har lagt ut musikk på Urørt. Nettstedet ble startet i 2000.

Mer om Urørt og Zoom:
Urørt: www.nrk.no/urort
Zoom: http://www.norgesnettet.no/zoom

Publisert:

Del: