Flere låter i rotasjon, men færre later skal spilles mange ganger.

Håkon Moslet_back_07

Det har stormet rundt Håkon Moslet, musikksjef i P3, etter at den nye sendeplanen som vil gjøre seg gjeldende fra nyttår ble offentliggjort i forrige uke. Spesielt har kritikken rettet seg mot at Harald Are Lunds sendetid blir kuttet ned.

Harald Are Lund får ikke tilbake sendetid, men P3 har valgt å lytte til de som mener at enkelte låter blir spilt for mange ganger i løpet av en dag.

I følge Dagbladet kuttes A-lista ned fra ni til sju låter. Låtene på A-list blir spilt fire ganger i sendingene i de formatterte sendeflatene. B-lista utvides med fire låter til totalt 21. B-låter blir spilt to ganger. Slik skal flere låter slippe til på P3, mens det blir færre som spilles om og om igjen.

— Vi har et ønske om å gi lytterne enda større variasjon enn det er i dag. Nå har det vært en veldig runde i forbindelse med endringene. En gjenganger blant kommentarene, særlig blant de mest trofaste lytterne, har vært at folk synes det er noen låter som blir spilt i hjel, sier Moslet til Dagbladet.no.

Moslet sier til Dagbladet.no at det er viktig for P3 å være i dialog med lytterne, og understreker at å ha en A-liste med låter er viktig for enhver musikkanal, ettersom det er det som gir kanalen en egen signatur.

Moslet er overrasket over den massive kritikken i kjølvannet av endringene i P3s sendeplan.

— Men jeg synes det er gøy å jobbe med noe så mange bryr seg om. Og en sånn runde kan være sunt. Det er fint å ha litt dynamikk mellom oss og lytterne, sier Moslet til Dagbladet.no.

Publisert:

Del: