Øyvind Holen tar over redaktørstillingen i Ballade, mens Arvid Skancke-Knutsen har permisjon. Holen har bred bakgrunn som pressemann, og var som kultur-og feature-redaktør med å bygge ut de rent norske musikksidene til Osloposten, Folloposten og Bærumsposten. Han har ellers bakgrunn fra Bergens Tidende, Aftenposten, Klassekampen, VG og Dagsavisen.

Øyvind Holen

Øyvind Holen er en 28 år gammel Oslogutt, som opparbeidet seg mye respekt for sin kompromissløse linje for norsk musikk i gratisavisen Osloposten. Osloposten konsentrerte seg utelukkende om norsk musikk, med fokus på det nye, det nyskapende og det smale, både innen pop, rock, techno, hip hop, jazz, klassisk og samtidsmusikk. I tillegg til egen skriving hadde Holen også ansvaret for å bygge opp et anmelderkorps. Han valgte å trekke seg fra stillingen i fjor høst, etter at de nye eierne ønsket å nedprioritere kultursatsingen.

Holen er kjent for å ha en brennende interesse for – og god kunnskap om – norsk musikk, og er spesielt opptatt av å få frem det spennende og nye innen musikken. Han ser klare likheter mellom Ballades innstilling til musikk og det han selv prøvde å få til gjennom Osloposten, og gleder seg nå til å ta fatt på jobben. Det var også ellers en rekke kvalifiserte søkere til stillingen, men Holen ble ansett for å være den som hadde de naturligste forutsetningene for å videreføre Ballades redaksjonelle linje.

Øyvind Holen gikk på jounalisthøyskolen i Volda i 1994 – 96, og har senere bl.a. jobbet som tegneserieanmelder i Bergens Tidende og frilanser for Nye Takter i Dagsavisen. Han har videre hatt vikariater og frilans-oppdrag for bl.a. Natt&Dag, Urban, Klassekampen, Aftenposten Aften og VG. Vikariatet i Ballade vil i første omgang vare frem til påsketider.

Alle henvendelser til Ballade skjer via samme telefonnummer og epost-adresse som før.

Publisert:

Del: