Ragnhild Furebotten Trio innleder høsten hos OsloFolk, og åpner med det sin egen høstturné.

Ragnhild Furebotten, 2006

Osloavdelinga til Den Norske Folkemusikkscena, OsloFolk, har lagt høstprogrammet. Som vanlig er det Fabrikken på Grünerløkka som er stedet for hovedstadens folkemusikk-interesserte.

Konsertprogram:
9.sept: Ragnhild Furebotten trio (Ragnhild Furebotten, Frode Haltli og Gjermund Larsen)
15.okt: ”Grovaste spelemennene vestpå” (Synnøve Bjørset, Håkon Høgemo og Frank Rolland)
19.nov: Daniel Sandén-Warg og Sigurd Brokke
03.des: Julekonsert med folkemusikere i Osloområdet

I forbindelse med platen ”Endelig vals” drar Ragnhild Furebotten trio (Ragnhild Furebotten, Frode Haltli og Gjermund Larsen) på releaseturnè 9. – 15. september.

Turné:
09.09 Fabrikken – Oslo
10.09 Columbi Egg, Bergen
11.09 Folkemusikkpuben, Rauland
12.09 Kunsthuset Kabuso, Øystese
13.09 Hagaled gjestehus, Nesbyen
14.09 FolkJazzScena, Førde
15.09 Kalottspel, Målselv
28.09 Folkelarm, Oslo

Furebotten spiller kontemporær folkemusikk med repertoar hentet fra hennes musikklandskap som består av tradisjonelle nordnorske slåtter, egenkomponerte melodier og slåtter fra Danmark.

Trioen har arrangert slåttene sammen, og musikken har en improviserende og leken ramme. Musikken til Ragnhild Furebotten trio har musikalske preferanser til samtidsmusikk, nordisk, amerikansk og fransk folkemusikk og klassisk musikk.

Ragnhild Furebotten er blitt kjent som musiker, komponist og felespiller først og fremst gjennom gruppa Majorstuen. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Spellemannsprisvinner sammen med Majorstuen, ungkunstner under Festspillene i Nord-Norge, og tildelt Arvid Hanssen-stipendet for unge kunstnere i Nord-Norge.

Juryens uttalelse: ”Ragnhild er en tradisjonsbærer med sterke nytenkende element. Intensitet, virtuositet og musikalsk nerve preger hennes uttrykk.”

Publisert:

Del: