For ett år siden framførte Oslo-Filharmonien Low bestillingsverket Low Jive av Ness. 2. februar kommer albumet.

Low Jive_Jon Øivind Ness_omslag

Albumet Low Jive slippes 2. februar på Grappa i SACD/Hybrid 5.1 i både surround og stereo-format. Det er i sin helhet viet musikk av Jon Øivind Ness, som er kjent for å hente referanser fra postpunk, Frank Zappa og annen populærkultur inn i sin symfoniske musikk.

Det er releasekonsert for Low Jive den 5. februar i Oslo Konserthus. 7.-13. februar turnerer Oslo Filharmoniske Orkester Sverige med Ness, Dvorak og Prokofiev.

Peter Herresthal, fiolin, og Øystein Birkeland, cello, står i front av Oslo Filharmoniske Orkester i hver sin solokonsert på Low Jive-albumet. Mad Cap Tootling (Gal skyggelue tuter i vei) er en politisk tittel som refererer til hvordan TIDLIGERE president George W. Bush fremsto i opptakten til invasjonen av Irak. Tittelen Wet Blubber Soup er et ordspill på en remix fra Godley and Creme , og musikalsk jobber Ness her med en remix av kontrasterende elementer.

Gust er en duo for orkesterets solobratsjist og -kontrabassist. I dette stykket skaper Ness et dramatisk mørke der klanglige lysglimt bare tidvis bryter igjennom med stålhard og nådeløs presisjon. I Low Jive samles hele orkesteret igjen på scenen i store, langsomme og kraftfulle bevegelser – som en dans i dypet. Tittelen er hentet fra låta Slowdive av Siouxie and the Banshees.

Medvirkende:
Oslo Filharmoniske Orkester
Peter Herresthal, fiolin
Øystein Birkeland, cello
Catherine Bullock, bratsj
Dan Styffe, kontrabass
Rolf Gupta, dirigent
Peter Szilvay, dirigent

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: