Fra 13.-21. september arrangeres operakonserter i kjente og mindre kjente omgivelser i Oslo.

Elisabeth Norberg-Schulz

Oslo Operafestival – ”opera til folket” ønsker å avlive mytene om at opera er kjedelig og vanskelig tilgjengelig. Ved å vise at opera kan fremføres på andre steder og i andre rammer ønsker de å ”ufarliggjøre” musikkgenren, og gi folk operaopplevelser i kjente og ukjente omgivelser.

Årets program går fra lørdag 13. september -21. septemeber, og mellom høydepunkter finner vi følgende:

La Bohème i Oslo Konserthus 13. september kl 19:00

Med bl.a. Elizabeth Norberg-Schulz som Mimi, vinneren av Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse 2007, Audun Iversen, som Marcello og den italienske tenoren, Luca Canonici, som Rodolfo. Dirigent er Michael Pavelich som driver Opera Nordfjord.

Jakten på Ari Behn – en operamusikal Chateau Neuf 19., 20. og 21. september kl 19:00

Jakten på Ari Behn er et humoristisk angrep på kjendishysteriet som preger det norske mediebildet. Erlend og Thoralf Fagertun som har skrevet operaen med regi av Einar Bjørge.

Messa di Gloria i Grorud kirke 15. september kl 19:00

Markering av 150 års jubilanten Puccini. Henrik Engelsviken og Yngve André Søberg er solister. Roger Andreassen har arrangert verket for orgel og TenThings; Tine Thing Helseths brassband, Oslo Operakor og Domkirkens ungdomskor medvirker, dirigert av Rolf Nykmark.

Operatrikk 14. og 21. september kl 13:00 og 14:00

Opera på trikken som går fra Stortorvet.

Totalt står 34 konserter på programmet under Oslo Operafestival, og den detaljerte oversikten finner du på deres nettsider.

Det er Oslo Operafestival som melder dette.

Publisert:

Del: