En av verdens største personligheter innenfor tidlig-musikken, katalaneren Jordi Savall, spiller under Oslo Kammermusikk Festival i morgen. Lørdag spiller Rolf Lislevand i Olav Vs Hall på Akershus Festning. Festivalen avsluttes lørdag kveld, med en festkonsert med festivalens artister i Oslo Konserthus.

Rolf Lislevand

Jordi Savall er nok for mange mest kjent som mannen bak musikken til Alain Corneaus storfilm Alle årets dager (Tous les matins du monde). I tillegg har han over 100 plateinnspillinger bak seg. I morgen vil publikum få oppleve mesteren i samspill med sin kone Monstserrat Figueras, datteren Arianna, sønnen Ferran og slagverkeren Pedro Estevan. Programmet som fremføres i Universitets Aula omfatter bl.a. verker fra de folkelige tradisjonene rundt Middelhavet, og nedskrevne verker av store femten- og sekstenhundretalls-komponister som Diego Ortiz og Marin Marais.

Publikum som legger turen til Gamle Logen, vil få høre Quatuor Mosaiques fremføre Schuberts Rosamunde kvartett og Mozarts strykekvartett i F-dur. I tillegg står en kvartett av den spanske romantikeren Juan Chrysostomo de Arriaga på programmet. Arriaga, som kun ble 20 år gammel, skrev verket da han var bare seksten, og er av den grunn ofte sammenlignet med Mozart. Spania feirer ham nå som en av sine store kunstnere, menmusikken hans er nesten ukjent her tillands. Det knyttes derfor stor spenning til kveldens fremførelse.

Resten av den avsluttende helgen i Oslo Kammermusikk Festival byr også på en spennende konserter. Lørdag er det duket for to konserter i Olav Vs Hall på Akershus Festning. På første konsert blir Rolf Lislevand å høre med sitt ensemble, mens tradisjonen med presentasjonen av de store Mozart-divertimentiene blir fulgt opp i konsert nummer to med en fremførelse av F-dur divertimentoet. Cuarteto Casals spiller i Slottskapellet på det Kgl. Slott, og om kvelden inviterer Arve Tellefsen til festkonsert med festivalens artister i Oslo Konserthus.

Detaljert program og mer informasjon finnes på: www.oslokammermusikkfestival.no

Publisert:

Del: