Oslo Kammermusikk Festival, som ledes av Arve Tellefsen, går av stabelen for 18. gang fredag 11. august. Festivalen byr på i alt 33 konserter med både norske og internasjonale stjerner.

VIlde Frang Bjærke

Festivalen, som varer fram til 24. august, vil i de kommende dagene presentere strålende artister, fra unge norske talenter som pianisten Christian Ihle Hadland, trompetisten Tine Thing Helset og fiolinisten Vilde Frang Bjærke, til etablerte artister som Truls Mørk, Håvard Gimse, Rolf Lislevand og Marianne Thorsen. Til artistene hører også store utenlandske kunstnere som den amerikanske pianistlegenden Leon Fleisher, den russiske pianisten Nikolai Demidenko, cellomestrene Arto Noras, Erling Bløndal Bengtsson og Leonid Gorokhov, tidligmusikk-personligheten Jordi Savall og cembalisten og ensemble-lederen David Owen Norris, for å nevne noen. I tillegg kan festivalen by på tre internasjonale stykekvartetter på topp-nivå: Quatuor Mosaiques – av mange holdt som verdens ledende strykekvartett på originalinstrumenter – , spanske Cuarteto Casals og italienske Quartetto Bernini.

Åpningskonserten under årets festival finner sted fredag 11. august klokken 1930, og byr på musikk av Bach, Mozart, Schubert, Kurtág og Galuppi. Artistene som skal opptre er bl.a. Birgitte Christensen, Vilde Fang Bjærke, Quartetto Bernini, Nikloai Demidenko og Arve Tellefsen. Åpningen er i år ved Haakon Bleken, som også har malt årets festivalbilde. I tillegg vil Postens Kulturpris bli utdelt til en musikkskole som har utmerket seg innen formdling av kammermusikk.

Oslo Kammermusikk Festival vil de kommende dagene ta i bruk hele byen som konsertarena. Med Slottet på Akershus Festning som festivalens pulserende hjerte, vil konsertene finne sted i Oslo Konserthus, Gamle Logen, Universitetets Aula, Parkteatret og i Slottskapellet på Det Kongelige Slott. I tillegg vil festivalen utfolde seg på to nye konsertarenaer: Oslo Militære Samfund – et særpreget murhus i nyromantisk stil fra 1878 – og Villa Grande, hvor festivalen presenterer en konsert i forbindelse med åpningen av Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter. Den andre utekonserten i år kan oppleves i barokkhaven på Ramme Gaard på Hvitsten. I tillegg vil Arve Tellefsen og Tor Espen Aspaas gi en forsmak på festivalen under en minikonsert på Paviljongen utenfor Nationaltheatret, torsdag 10. august kl. 1400

Publisert:

Del: