I anledning Oslo kammerkors forestående reise til det 7.verdenssymposiet for kor i Kyoto, Japan, får publikum en smakebit av turnérepertoaret i Gamle Aker kirke, søndag 19.juni. – I internasjonal korsammenheng er det å bli invitert til verdenssymposiet i kormusikk den aller største ære, heter det fra Kammerkoret, som også skal ha med seg kvederen Berit Opheim på sommerens konserter.

Berit Opheim

Oslo kammerkor har siden 1992 jobbet med folketoner for kor. I dette nybrottsarbeidet har koret åpnet for en større variasjon og bredde i korets folkemusikalske uttrykk.

Ved hjelp av kvederene Sondre Bratland og Berit Opheim har koret tatt med seg kvederens individuelle klang og ornamentering inn i ensemblet. Samarbeidet har resultert i et hundretalls konserter samt de kritikerroste Cd-platene ”Dåm” og ”Bergtatt” (”Bergtatt” ble spellemannsprisnominert). På konserten søndag kveld får vi høre religiøse folketoner sunget “vart, varmt og inderlig”, i følge presseskrivet Ballade har mottatt.

For folketonearbeidet har Oslo kammerkor mottatt Norges korforbund sin korpris i 2004, og de er i år invitert til Verdens syvende korsymposium i Kyoto, Japan. Dette symposiet er en verdenskongress for dirigenter, kor og kormusikk, og Oslo Kammerkor er ett av 8 kor fra Europa som er invitert som gjester. Også Nordic Voices vil i denne anledningen ta den lange turen til Solens rike.

Grete Pedersen dirigerer koret både på konserten i Gamle Aker kirke, og i Japan senere i sommer. Hun er en av Nordens mest markante dirigenter både regionalt og internasjonalt. Hun dirigerer også Det Norske Solistkor. Gjennom arbeidet som førsteamanuensis i kordireksjon ved Norges Musikkhøyskole har hun en sterk sentral posisjon i norsk korliv.

På symposiet vil koret være med på konserter og seminarer. I tillegg planlegger koret egne konserter i andre japanske byer, bl.a. Tokyo, Kobe og Hiroshima.

Koret har deltatt i mange internasjonale prosjekter tidligere. På oppdrag fra UD representerte koret Norge under markeringen av år 2000 i Israel og Palestina. Koret har ved flere anledninger presentert norsk folkemusikk på festivaler i Baltikum, og har deltatt på festivaler i Frankrike, Tyskland og i Norden.

— I internasjonal korsammenheng er det å bli invitert til verdenssymposiet i kormusikk den aller største ære, heter det på Kammerkorets hjemmesider.

Berit Opheim er i dag en våre mest anerkjente og etterspurte kvedere. Hun virker som frilansmusiker sammen med de fremste norske musikere innen flere sjangere. I tillegg underviser hun ved Norges musikkhøgskole, Ole Bull Akademiet på Voss og Høgskolen i Bergen

Oslo kammerkor med Berit Opheim

Sted : Gamle Aker kirke, Oslo
Tid : Søndag 19.06.2005, kl 20:00
Dirigent : Grete Pedersen

Publisert:

Del: