På Gamla kan du under Oslo Jazzfestival høre Sharp 9, The Real Thing og Farmers Market, som til sammen utgjør et stilspekter fra funky jazz til speedboogie med solid spilleglede. På Gamle Logen vil det samme periode bli en markering av Fats Wallers 100-årsdag, samt 25-årsjubileet til eviggrønne Hot Club de la Norvége. Morten Gunnar Larsen og hans Ophelia Ragtime Orchestra vil gi til gode sine personlige tolkninger av klassikere fra bl.a. Scott Joplin, Irving Berlin, George Gershwin og Kurt Weill.

Hot Club de Norvège m/strykekvartett, OJF 2003

Gamla, Grensen 1, inng. Møllergaten

ONSDAG 11 AUGUST KL. 21.00

Sharp 9
Sharp 9 er årets overraskelse. Dette stjernelaget av blåsere og komp har kort fartstid sammen, men etter en nylig tilbakelagt Norgesturné, er bandet nå godt plassert i hjertene til landets jazzpublikum. Sjefen for denne gjengen er Staffan William-Olsson kjent fra The Real Thing og arbeid med egen trio. Her presenterer han en variert og drivende jazzmeny krydret med funk og blues. Bandetbestår ellers av trompetere Marius Haltli og Roy Nikolaisen,trombonist Helge Sunde, saksofonistene Frode Nymo, Knut Riisnes og Nils Jansen, bassist Terje Gewelt og trommeslager Roger Johansen. Den første plateutgivelsen,no:network, kom i april.

TORSDAG 12 AUGUST KL. 21.00

The Real Thing
Også The Real Thing inntar årets jazzfestival i hovedstaden. Siden starten i 1992 har dette bandet reist i inn- og utland og levert over 1 000 konserter. The Real Thing som er Paul Wagnberg på orgel, Staffan William-Olsson på gitar, Sigurd Køhn på saksofon og Børre Dalhaugpå trommer, har ingen aldersgrense, men smoking og en herlig blanding av jazz, funk, blues og soul er varemerket til dette bandet som like gjerne spiller i en gymsal som på en jazzfestival. Bandet har utgitt 7 plater, og 2003-utgivelsen, New Wrapping, er en reise tilbake til bandets bluesinspirerte røtter.

FREDAG 13 AUGUST KL. 21.00

Farmers Market
Speedboogie med cowboyakkorder, heftige rytmer og improviserte jazz elementer med innslag av popmusikk kjennetegner Farmers Market som er Stian Carstensen på trekkspill/ gitar/banjo, Nils Olav Johansen på gitar, Finn Guttormsen på bass, Jarle Vespestad på perkusjon og bulgareren Trifon Tifonov på saksofon. Mye humor og dyktige musikere er også bærende elementer i dette bandet som har gjestet Oslo Jazzfestival flere ganger tidligere. Og av erfaring anbefaler vi sikkerhetsbelte og sykkelhjelm! Her gjelder det å henge med i svingene.

——— ——— ——–

Gamle Logen, Grev Wedels plass 2

MANDAG 09 AUGUST KL. 19.00

Tribute to Fats Waller
Finlands Antti Sarpila på tenorsaksofon/klarinett, Sveriges Lars Erstrand på vibrafon og Björn Sjödin på trommer, samt USAs Mark Shane på piano er sammen med Duke Heitger’s New Orleans Jazz Band, invitert til å hylle den enestående pianisten og vokalisten Thomas ”Fats” Waller som i år ville fylt 100 år. Waller som døde bare 39 år gammel, er ganske enkelt en av de største pianistene og entertainerne verden har sett. Han har gitt oss utallige klassikere som f.eks. Honeysuckle Rose, Ain’t Misbehavin’ og Blue Turning Grey Over You. Denne konserten blir en unik mulighet til å nyte det rike skaperverket til Waller som var en stor popkonge i 1920- og 30-årene.

TIRSDAG 10 AUGUST KL. 19.00

25 år med Hot Club de Norvège
Hot Club de Norvège er et av verdens fremste stringswingorkestre og kan nå se tilbake på 25 års virksomhet. Med røtter i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt, har Hot Club de Norvège utviklet sitt eget uttrykk. Orkesteret har turnert halve kloden, samt hatt gjesteopptredener med samtlige store navn innen sjangeren. Siden starten i 1979 har de gitt ut ni plater i eget navn, og allerede i 1982 fikk de Spellemannprisen sammen med Lillebjørn Nilsen for Tanta til Beate. Dette er musikere som elsker å spille, og det synes på scenen. Ola Kvernberg (fiolin) og Jimmy Rosenberg (gitar), samt Camelia Strykekvartett skal delta i feiringen. Bli med!

ONSDAG 11 AUGUST KL. 19.00

Ophelia Ragtime Orchestra
Morten Gunnar Larsens Ophelia Ragtime Orchestra er et enestående innslag i norsk musikk- og kulturliv. Ti dyktige musikere fremfører svingende ragtime, cake-walk, brasiliansk tango, foxtrot, shimmy og charleston i originale arrangementer fra forrige århundre og fram mot 2. verdenskrig. Sentralt i orkesterets repertoar står Scott Joplin, Eubie Blake, Irving Berlin, George Gershwin og Kurt Weill. Musikken har en varm og sjarmerende klang og kjennetegnes med en unike blandingen av strykere og blåsere. Orkesteret er viden kjent for høy musikalsk kvalitet og humørfylte fremførelser og har like mange trofaste tilhørere i USA som her hjemme.

Alle omtaler er ført i pennen av Oslo Jazzfestival, og kan også leses i et eget 104 siders programhefte. For mer oppdatert og detaljert informasjon anbefaler vi et besøk på Oslo Jazzfestivals hjemmesider.

Publisert:

Del: