Kirkemusikkfestivalen har sluppet sitt program: 10 dager, 12 kirker og hele 895 utøvere.

Leipzig strykekvartett

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival åpner 29. februar med kor i verdensklasse, fremragende tyske ensembler, unge talenter og ledende Messiaen-fortolkere. I løpet av festivalens 10 dager deltar til sammen 895 utøvere på arrangementer i 12 kirker.

Tysk satsning

Årets festival kan by på møter med noen av Tysklands fremste utøvere. Fra Leipzig kommer komponist og pianist Steffen Schleiermacher, mannsensemblet Amarcord og Leipzig Strykekvartett (bildet).

Tidligmusikkensemblet Akademie für Alte Musik Berlin og RIAS Kammerchor viderefører festivalens store Händelsatsning med det sjeldent fremførte, tyskspråklige Brockes Pasjonsoratorium.

Profesjonelle kor

Tre av verdens ledende kor og dirigenter som har bidratt til utviklingen av vokalensembler over hele verden gjester festivalen: Belgiske Collegium Vocale Gent, dirigert av Marcus Creed, Svenska Radiokören med esteren Tônu Kaljuste og tyske RIAS Kammerchor under ledelse av Hans-Christoph Rademann.

Brobygger

”Kirkemusikken som brobygger” er et tema som ligger til grunn for mange av årets prosjekter. Steffen Schleiermacher bygger i sitt verk Zeit Brücken ”tidsbroer” mellom samtidsmusikken og tidligere mestere. I det nyskrevne verket Signs and Traces tar Torbjørn Dyrud utgangspunkt i tekster som finnes både i Bibelen og Koranen, og peker på likheter mellom den kristne og den muslimske Gud.

Storsatsningen h-mollmessen i vår tid bygger broer mellom Bachs mesterverk og vår tid gjennom kommentarverk fra samtidskomponister.

Årets festival feirer den treårige satsningens finale med en fremføring av hele Bachs Messe i h-moll med tilhørende kommentarverker.

Barna i sentrum

Årets program kan skilte med ikke mindre enn ti barne- og ungdomskor.

Disse vil sørge for gode opplevelser både i en flerkulturell festivalgudstjeneste i Holmlia kirke, og gjennom en fargerik korstafett hvor hele åtte kor medvirker.

Barratt Dues Juniororkester fremfører ungdomsverker av Mendelssohn og Schubert sammen med Sølvguttene.

Messiaen

I 2008 markeres hundreårsdagen for Olivier Messiaens fødsel.

Kirkemusikkfestivalen presenterer den fremragende Messiaen-fortolkeren Håkon Austbø i en solokonsert, samt den svenske organisten Erik Boström i en stemningsfull nattkonsert med musikk av den jubilerende franske komponisten.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival: 29. februar – 9. mars 2008.
Se festivalens hjemmeside for ytterligere info.

Publisert:

Del: