Leif Ove Andsnes blir med som solist når orkesteret skal holde konsert i Royal Albert Hall i August.

Oslo filharmoniske orkester, foto: Stian Andersen

BBC Proms la torsdag frem programmet for årets festival. Her kommer det frem at Oslo-Filharmonien skal holde konsert i Royal Albert Hall 29. august. Sjefdirigent Vasily Petrenko skal dirigere konserten, mens Leif Ove Andsnes blir solist i Rachmaninoffs klaverkonsert nr. 4. Orkesteret skal i tillegg spille fra Ildfuglen av Igor Stravinskij og Dmitri Sjostakovitsj’ symfoni nr. 12.

Det er fantastisk at vi skal tilbake til The Proms, sier Vasily Petrenko til Ofo.no, der han fortsetter:

− Forrige besøk var helt i begynnelsen av min tid som sjefdirigent. Jeg synes vi gjort store fremskritt siden da og ser frem til å møte Proms-publikummet igjen. Det har vært spennende å sette seg inn i arbeidsmåten og tankesettet til musikerne i Norge. Vårt gjensyn med the Proms er en svært viktig begivenhet for oss. Dette er en av verdens største og beste festivaler for klassisk musikk. Det er alltid en personlig glede for meg å opptre for et stort publikum i Royal Albert Hall, og jeg vet at det blir inspirerende for musikerne i Oslo-Filharmonien.

Oslo-Filharmonien hadde sin første BBC Proms-konsert for 30 år siden. Leif Ove Ansnes spilte inn Rachmaninoff-konserten med orkesteret for 20 år siden. Andsnes gjestet for øvrig også festivalen i 2015, den gang med Beethoven-konsert.

Publisert:

Del: