Juleplatesesongen er under oppseiling. Simax slipper sitt bidrag i form av Det Lyser i Stille Grender av Oslo Domkirkes Guttekor.

Johannes Weisser_2007 (s/hv)

Oslo Domkirkes Guttekor er bygget opp i tradisjonen fra engelske katedralkor. Guttene synger sopranstemmen, mens de øvrige stemmene synges av herrer.

Samtlige kormedlemmer får individuell sangundervisning, og koret samarbeider jevnlig med profesjonelle musikere og sangere. Oslo Domkirkes Guttekor ble startet i 1985 med Terje Kvam og Carl Høgset som initiativtakere.

Korets virksomhet omfatter konserter, deltagelse i Domkirkens rike gudstjenesteliv, turnéer i inn- og utland samt samarbeid med andre guttekor og ulike orkestre. Magne H. Draagen har vært korets dirigent og kunstneriske leder siden 2002, og han har også skrevet en rekke av arrangementene på Det Lyser i Stille Grender som gis ut på Simax 24. november.

Blant solistene på platen finner vi også en person med fortid i koret; barytonen Johannes Weisser. På platen finner vi også Benjamin Thorsen Isachsen, sopran, Marianne Beate Kielland, mezzosopran, Anders Eidsten Dahl, orgel og Magne H. Draagen som dirigent

Årets julekonserter med Oslo Domkirkes Guttekor

— Fredag 12. desember: Oslo Domkirkes Guttekors julekonsert 19.00 Trefoldighetskirken
— Søndag 14. desember: Julekonsert 17.00 og 19.30 Trefoldighetskirken
— Torsdag 18. desember: Julekonsert 17.00 og 19.30 Trefoldighetskirken
— Onsdag 24. desember: Julaftensgudstjeneste kl.15 Trefoldighetskirken

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: