Prisen på 1 million kroner deles ut under deres konsert i operaen til lørdag.

Operaorkesteret Foto: Erik Berg

Lørdag 22. oktober tildeles Operaorkestret et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris. Prisen vil bli overrakt av styreformann i Tom Wilhelmsens Stiftelse, Wilhelm Wilhelmsen, og er på 1 million kroner.

Prisen skal benyttes til å muliggjøre en turné i Oslo, København og Helsinki høsten 2017.

Operaorkestret er kjernen i Den norske opera- og ballets virksomhet, og gjennom sesongen medvirker de i rundt 160 forestillinger. Prisen deles ut samme dag som de framfører Grieg og Sibelius på hovedscenen. Dette blir også den første konserten med Karl-Heinz Steffens som musikalsk sjef for Operaorkestret.

– Det krever et godt orkester for å få frem gode kunstnere, og denne oppgaven utfører de utmerket. De fortjener å bli sett og bygges opp som en egen merkevare, skriver prisutvalget i sin begrunnelse.

Operaorkestret ble etablert i 1827 og har i dag har de 101 fulltidsansatte

Om stiftelsen
Tom Wilhelmsens Stiftelses opera- og ballettpris ble opprettet i 2009. Den har tidligere gått til sangerne Eli Kristin Hanssveen, Marita Sølberg, Yngve Søberg og Audun Iversen, og danserne Maiko Nishino, Silas Henriksen, Eugenie Skilnand og Camilla Spidsøe. I fjor var det operasanger Ingeborg Gillebo som mottok prisen.

Prisutvalget har bestått av Wilhelm Wilhelmsen, Helen Juell, Asbjørn Larsen, Ellen Horn, Ellen Kjellberg og Anne Gjevang, og er en pristildeling som er gjort av skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse.

Prisen går til talentfulle utøvere innen opera eller ballett i Norge og skal brukes til faglig videreutvikling.

Publisert:

Del: