Opera Vest i Bergen inviterer kandidater i alle stemmegrupper til prøvesang 15. januar 2005. Prøvesangen finner sted fra klokken 10 i Store Studio på Marienlyst i Oslo, og kandidatene bes forberede to verk. Søknadsfrist er alt onsdag 5. januar, og må inneholde brev med presentasjon av kvalifikasjoner og akkompagnementsnoter.

Fra Frøken Julie, Ultima 2004 (Foto: Ann Irén Ødeby)

Stiftelsen Opera Vest ble etablert i Bergen i 1992, med det formål å skape et spennende og bredt operatilbud av høy kunstnerisk kvalitet. Med forankring i tradisjonen og med tyngdepunkt i det nye, ønsker Opera Vest å skape et profesjonelt tilskudd til det nasjonale operamiljø med basis i norske skapende og utøvende kunstnere i samspill med internasjonale operamiljø.

Opera Vest ber nå kandidater som ønsker å komme i betraktning til prøvesang i denne omgangen, om å forberede:

1. 5-7 min fra verk etter eget valg skrive etter 1960.

2. 5-7 min fra verk av en av følgende komponister: Peter Maxwell Davies, György Ligeti, Lucianio Berio, Giacinto Scelsi, Pierre Boulez, Olav Anton Thommessen, Arne Nordheim.

Søknaden må inneholde:

* Brev med presentasjon av kvalifikasjoner og CV
* To passfoto av ny dato
* Fullstendige adresseopplysninger
* Vedlagt akkompagnementsnoter

Søknaden sendes innen 5. januar til

Opera Vest
Edvard Griegsplass 1
5015 Bergen

Opera Vest står bak over 20 nye operaproduksjoner. Opera Vest leder AdOpera som er et nasjonalt operaprosjekt med formål å skape større aktivitet og tilbud innenfor moderne opera i Norge. Per i dag står følgende institusjoner bak prosjektet: Bodø Sinfonietta, Cikada, Det Norske Blåseensemble, Musikkteater i Bodø, Opera Sør, Opera Vest, Prosjekt Aurora, Sandnes Kulturhus, Ultimafestivalen. Prosjektet er finansiert av Norsk Kulturråd. Første produksjon er et nytt verk, “Ophelia” av Henrik Hellstenius og Cecilie Løveid.

Dato og sted for prøvesang er 15. januar 2005, fra kl. 10.00, i Store Studio hos NRK, inng. radioresepsjonen, Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1, 0340 Oslo.

For mer informasjon kan interesserte også se nettsiden www.operavest.no.

Publisert:

Del: