Sørli ble kanskje mest kjent for arbeidet sitt med Dollie de Luxe og musikalen Which Witch, men var også leder for bandet The Cool Cats samt initiativtaker til interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper, FONO, – Ingen kunne være likegyldig til hans meninger og synspunkter om norsk musikk, skriver FONO-styreleder Larry Bringsjord i denne nekrologen.

Natt til lørdag 1. august sovnet Ole A. Sørli inn, etter et halvt års sykdom.

Ole var en av de store heltene i platebransjen i Norge. Og etter sin karriere som musiker og som leder for bandet The Cool Cats, arbeidet han hele sitt liv med og for norsk musikk.

I desember 1980 kalte han inn et knippe frittstående plateprodusenter til konstituerende møte i ”Norske Uff – Uavhengige fonogramprodusenters forening”, som senere skiftet navn til ”FONO”. Han ble foreningens første formann og i tillegg til å drive eget selskap påtok han seg atskillige verv i bransjen, blant annet som styremedlem i FONO og formann i Spellemannkomiteen.

Ole fortsatte hele sitt liv å være et sentralt medlem av den norske platebransjen og påvirket dennes utvikling gjennom åtti- og nittitallet. Ingen kunne være likegyldig til hans meninger og synspunkter om norsk musikk.

Hans plateselskap, Notabene Records foresto noen av de aller beste norske pop/rock-utgivelser på åtti- og nittitallet, med blant andre Ole I’Dole, Knutsen & Ludvigsen, og ikke minst Dollie de Luxe. Hans livsverk var musikalen Which Witch og det ble for ham en stor triumf at han klarte å få forestillingen satt opp i London.  

Ole gikk dessverre så alt for tidlig bort.

Vi skulle svært gjerne ha hatt han med oss videre, slik at han kunne fortsette å sette preg på utviklingen av norsk musikk. Kollegaer og venner i norsk platebransje vil savne han dypt og vi vil bli fattigere uten hans kreative og markante meninger.

Takk for alt, Ole!

Hilsen alle dine venner i FONO  

Larry Bringsjord er styreleder i FONO

Publisert:

Del: