Olavsfestdagene i Trondheim, Norges største kirke- og kulturfestival, er kåret til en av Europas 50 beste festivaler. Det er den nederlandske organisasjonen Local Festivities som står bak vurderingen.

olavsfestdagene2

I fjor ble flere tusen festivaler kritisk gransket av organisasjonen Local Festivities, gjennom besøk på de forskjellige arrangementene rundt om i Europa. Sammen med Olsokdagene på Stiklestad er det kun Olavsfestdagene i Norge som havnet blant europatoppen. Bare i Norge er det rundt 25 festivaler som er tatt i betraktning.

— Det ser ut som om de har gjort et grundig arbeid. Det er en rekke kriterier som ligger till grunn for vurderingen, sier Per Kvistad Uddu, direktør for Olavsfestdagene.

Blant disse kriteriene er særpreg og originalitet, størrelse, kontinuitet/tradisjon, underholdning, kulturinnhold samt organisasjon og administrasjon. Det er lagt vekt på allsidighet og selve folkelivet rundt arrangementet.

— Det er spennende at akkurat St. Olavsfeiringen, samlet under betegnelsen St. Olav’s Celebration, blir sett som en enhet i en slik sammenheng. I de siste årene har vi hatt et tettere samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter som blant annet går på felles prosjekter og markedsføring, sier han.

— Det er viktig at St. Olavsfeiringen i Trøndelag er lagt merke til i Europa. Det er en fantastisk ære å komme på lista over de 50 beste festivalene, avlutter Uddu.

Olvavsfestdagene i Trondheim blir i 2006 blir den 44. i rekken, og blir arrangert i perioden 27.juli – 5. august. I fjor hadde festivalen 282 000 besøkere og 37 000 solgte billetter.

For full oversikt over de 50 beste festivalene: www.localfestivities.com

Publisert:

Del: