Rundt 2300 personer fikk med seg årets Kalottspel. Til tross for 200 flere besøkende enn i fjor, melder festivalen om et lite underskudd.

Kalottspel-logo

— Selv om vi fikk mindre i offentlig støtte enn forventet, har vi valg å gjennomføre programmet vi hadde lagt opp til. Etter flere år med overskudd har Kalottspel økonomisk ryggrad til en festival med røde tall, sier daglig leder Terje Foshaug i en pressemelding.

Derfor er det gledelig å kunne melde at den jevne økningen av besøkende har funnet sted også dette året. De store publikumskonsertene kom tidlig i uka, melder festivalen; og alt på åpningsdagenmøtte rundt 250 publikumere opp på dansekompaniet Frikar sin forestilling Kruk! i Istindportalen. Gjennom festivalen kom tallet opp i totalt ca 2300 publikummere.

Faglig utbytte

Kalottspel hadde også i år valgt å satse på kurstilbudet hovedsaklig rettet mot barn og ungdom. Med totalt 45 deltakere i alderen 6 – 19 år er arrangørene godt fornøyde med deltakelsen. Også de voksne deltakerne som ønsket det fikk faglig påfyll. Norsk Kvedarforum sitt fagseminar, temakursene på lørdag, og seminaret om folkemusikksatsinga i Nord-Norge samlet til sammen 44 deltakere.

Det er Kalottspel som melder dette.

Publisert:

Del: