I slutten av april er det premiere på NRKs nye musikkprogram. Men Rune Larsen og Jan Eggums “Absolutt norsk” er langt fra det magasinprogrammet som er blitt etterlyst, selv om norsk musikk står i fokus.

Jan Eggum

Det er NRK-huset på Minde i Bergen som er ansvarlig for “Absolutt norsk”, og denne uka har artistene strømmet til opptaksstart i programmet der Rune Larsen og Jan Eggum har sentrale roller.

— Vi kommer til å ha to-tre hovedgjester i hvert program, vi skal ha konkurransegjester til vår lille miniutgave av «Noteknekk», Ylvis, Jan Eggum og Atle Halstensen er fast i studio, der vi også inviterer rundt 150 gjester – mange av dem fra kormiljøet – hver gang, sier programleder Larsen til BA.

Elleve programmer, hvert på 70 minutter skal spilles inn denne våren, med sendestart lørdag 21. april. Ingrediensene i «Absolutt norsk» er utelukkende norsk musikk. Betingelsen er at opphavsmennene skal være norske, selv om noen av artistene synger på engelsk.

Han kommer til å dra nytte av Jan Eggums enorme kunnskaper om norsk musikk, og Eggum vil presentere popleksikonet han har jobbet med i flere år i dette programmet.

— Det betyr ikke at det blir et nostalgiprogram. Aldersforskjellen på eldste og yngste artist er 65 år, poengterer Larsen, som har invitert både Kings of Convenience og Nora Brockstedt til musikalsk dyst.

Serien innledes med Eggum, Sigvart Dagsland og Wenche Myhre som hovedgjester. De skal dessuten konkurrere mot Dagfinn Lyngbø og moren hans i «Noteknekk».

— Vår misjon er selvsagt å få folk til å kjenne sine norske, musikalske røtter. Men hvis seerne sitter igjen med oppfatningen av at det finnes mye fin, norsk musikk, så er jeg veldig fornøyd, sier en entusiastisk Rune Larsen.

Publisert:

Del: