Norsk folkemusikk og norsk kormusikk av nyere merke krysser sine veier under årets Kirkemusikkfestival. Oslo Kammerkors dirigent Håkon Daniel Nystedt dirigerer verker av sin egen bestefar Knut Nystedt for første gang i Norge i konserten ”Nystedt møter Nystedt”. Festivalen foregår frem til 26. mars.

Knut Henrik Nystedt

Oslo Kammerkor er et ensemble som har markert seg for sin store fleksibilitet og dyrkning av det improvisatoriske, og koret har særlig gjort seg bemerket for sin behandling av norske folketoner.
Denne sikkert vakre og stemningsfulle konserten er en videreføring av korets mangeårige samarbeid med den eminente folkesangeren og improvisasjonsmusikeren Berit Opheim.
Gjennom dette samarbeidet har Oslo Kammerkor funnet frem til sin særegne tilnærming til folkemusikken, gjennom tette klangtepper og rom for improvisasjon.
Dette nyskapende og fruktbare samarbeidet har ført til kritikerroste innspillinger og vakre konserter der koret nærmer seg folkemusikkens dåm: fargelegging, harmoni, stemning og sjel.
Knut Nystedt har en helt egen posisjon i nyere norsk musikk, særlig innenfor kormusikk. Hans verker fremføres jevnlig over hele verden og han betegnes ofte som stemmens komponist. I denne konserten gis Nystedts musikk en ny og dynamisk tolkning i hittil ukjente konstellasjoner med norsk vokal folkemusikk.
— Musikken må skapes i øyeblikket, selv om alt er notert., sier dirigenten og barnebarnet Håkon Daniel Nystedti en forhåndskommentar til konserten..
Årets utgave av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er den 7. i rekken, og foregår fra 16. til 26. mars i Oslo, med Trefoldighetskirken som hovedarena.
Hele 14 kor og 7 orkestre og instrumentalensembler deltar, med i alt 881 utøvere fra 6 land. Det hele fordeler seg på 26 prosjekter, og konserter i 13 kirker, samt 3 prosjekter for barn og unge
Oslo Kammerkor og Berit Opheim:
Fredag 23. mars, kl. 18.30 i svenska Margaretakyrkan
For mer informasjon om festivalen og utøverne, se: www.kirkemusikkfestivalen.no.

Publisert:

Del: