For første gang siden 2013 vil alle festivalkonsertene være hos helårsarrangører.

Høstens nedleggelser av viktige konsertscener som Café Mono i Oslo, Garage i Bergen og Café Cirka i Tromsø har ført til en debatt som også har nådd rikspressen om klubbscenenes død og hvordan dette har skjedd og hva det vil føre til i framtiden for musikkelskere og bransjen.

Trondheim mistet i 2016 to av sine viktigste klubbscener i Familien og Brukbar Blæst og har i en lang periode vært uten scener i kapasitet mellom 100-300 publikum.

Men nå er det en oppsving i nyetableringer i Trondheim sentrum som gjør at Trondheim Calling for første gang siden 2013 ikke trenger å bygge improviserte scener i kunstgalleri, restauranter eller parkeringskjellere for å få plass til alle artistene i programmet!

I august åpnet Lokal Bar dørene vis a vis Hotel Britannia med 3 konsepter med plass til totalt 550 mennesker, klubb for elektronisk musikk i kjelleren, konsertscene og egen coctail-bar i første etasje.

Litt lenger bort i Dronningens gate åpnet konsertscenen TYVEN i oktober, som har kapasitet på 250 personer.

I Olavshallen har vinylbutikken Crispin Glover Record Shop funnet seg vel til rette i et gammelt bakerilokale og har også etablert en liten scene.

Alt dette gjør at Trondheim Calling kan arrangere innendørs festival med daglig kapasitet på over 2500 publikum innenfor en behagelig gang-radius på under 1 kilometer for publikum.

Festivalens offisielle scener:
Byscenen Hovedsal
Lokal Klubb
Byscenen Anneks
Moskus
TYVEN
Crispin Glover Record Shop
Vår Frue Kirke
Olavshallen Lille Sal
Lokal Scene
Fru Lundgreen

Publisert:

Del: