Odd Erik Hansgaard fra Stavanger ble valgt til ny styreleder i Norsk jazzforum under helgens landsmøte. Hansgaard tar over etter Harald Devold som har sittet de siste to årene. Bugge Wesseltoft ble valgt som nestleder. Wesseltoft erstatter Moldejazz-general Jan Ole Otnæs som inngår som styremedlem.

Odd Erik Hansgaard (Foto: jazzforum.no)

Odd Erik Hansgaard er styrelder fram til 2009. Hansgaard bor i Stavanger og arbeider som direktør i Aker Kværner Operations. Der har han blant annet ansvar for forretningsutvikling i Norge og Danmark. Tidligere har han blant annet jobbet som forsker, kursforeleser og han har vært statssekretær i Nærings- og energidepartementet. Han har hatt en rekke verv i styrer, blant annet i Norsk Oljemuseum, Rogaland kunnskapspark, Kredittkassen i Stavanger, Stavanger kunstforening og Stavanger arbeiderparti.

De som ble med videre fra det gamle styret er Jan Ole Otnæs, Ane Marte Hammerø og Håvard Bertling.

Det nyvalgte styret i Norsk jazzforum er:

* Styreleder: Odd Erik Hansgaard
* Nestleder: Bugge Wesseltoft, Musiker/Oslo
* Nina Torske, Molde
* Jan Ole Otnæs, Festivalsjef/Moldejazz
* Ane Marte Hammerø, Oslo
* Tonny Kluften, Musiker/Oslo
* Marit Sandvik, Musiker/Tromsø
* Håvard Bertling, Røyken jazzforum/Røyken
* Mats Aronsen, Canal Street/Arendal

Vara:

* Bjørnar Vassenden, Bergen
* Per Zanussi, Musiker/Oslo
* Ernst Wiggo Sandbakk, Trondheim jazzfestival/Trondheim

I en pressemelding fra Norsk jazzfoirum heter det blant annet følgende:
Landsmøtet i Norsk jazzforum ble avviklet 27. – 29. april på Clarion Hotel Stavanger. Sentrale spørsmål som ble drøftet var blant annet videreutvikling av de regionale jazzsenterne, etableringen av Nasjonal jazzscene i Oslo, drift av profesjonelle store jazzensembler, eksport av norsk jazz, frivillighetsarbeide og publikumsoppslutning. Blant deltagerene på landsmøtet var både regionale jazzsentre, jazzklubber, jazzfestivaler, storband og musikerrepresentanter fra hele landet.

Publisert:

Del: