Floraen av norske plateselskaper øker stadig vekk. Blant de mer fremgangsrike nye aktørene på scenen de siste årene har gründer Mikal Telle vært med sine selvtitulerte plateselskap med fokus på norsk elektronisk musikk. Telles hjerte ligger like mye i punken. Derfor ser nå Primitive Records dagens lys.

JR Ewing

Mikal Telle som står bak Primitive-labelen er kjent som en innflytelsesrik person i rocke- og klubbmiljøene i Bergen, og har de siste årene brukt mye tid og energi på å knytte kontakter med plateselskap og bransjefolk i Europa. Telle Records stod bak de første norske utgivelsene til artister som Kings Of Convenience, Erot og Røyksopp, og representerer i dag et bredt spekter av den mest vitale norske musikken. Her finner man blant andre technoveteran Bjørn Torske med underlabelen Footnote, rockebandet King Midas og nye spennende artister som Kaptein Kaliber, Skatebård, Datarock med flere. Punklabellen Primitive Records har nettopp sluppet debutalbumet til Team Spirit. Bandet som sammenfører klassisk punk som Black Flag og Circle Jerks med dagens lyduttrykk, høster i disse dager overveiende bra anmeldelser for sitt debutalbum. Team Spirit har vært et av de mest omtalte navnene i tigerstadens punkmiljø gjennom en årrekke ved siden av de store navnene som Amulet og Jr. Ewing. Bergensbandet Kids like US slapp nylig et mini-album på samme selskap

Nå har den driftige bergenseren også sikret seg et av de mest ettertraktede navnene på den norske scenen. Jr. Ewing slipper sitt kommende album på Telles nye punkselskap. Det ble nylig klart at Oslos fremgangsrike kaotiske punkband Jr. Ewing har gjort avtale med Gold Standard Laboratories om albumslipp i Europa og statene. I Norge vil Jr. Ewing benytte seg av Primitive Records.

— Vi har kjent Mikal (Telle) lenge. Vi har faktisk vært i kontakt med ham siden 1998 da han var den første som inviterte oss til å komme å spille i Bergen. Vi ble kjent med ham som en fyr som likte punk og ville gjøre konsert med oss. Etterpå har vi holdt kontakten. Mikal har vist seg som en som gjør sine ting bra. Prinmitive har også gjort en bra jobb for Team Spirit så langt. Jeg tror at Primitive er en av veldig få norske selskaper som kan tilføre oss noe.

– Vi forventer at Primitive Records vil gjøre mer av det som allerede har vært gjort så langt. Hittil så har distribusjonen av våre skiver vært heller vilkårlig her i Norge. Voices Music Entertainment har ikke fått nok plater av oss, og folk har ikke fått tak i platene det siste halvåret. Derfor står vi nå i en situasjon med masse restbestillinger. Skiven vil nå være å finne, og vi blir litt mer synlige på denne måten enn bare ved å være en band på norskavdelingen under bokstaven J.

Det stilles store forventninger til Oslo-kvintettens kommende skive. Etter energifylte og sterke opptredener i Europa i fjor sommer og i vinter har bandet etablert seg som et av de mer populære skandinaviske punkbandene på kontinentet. Også her hjemme er det økende interesse etter suksessfulle opptredener på fjorårets Øyafestival og rundt omkring i landet og på steder som Blå, So What og Musikkens Dag på Rådhusplassen den senere tiden.

Hva preger skiva som bandet nettopp har spilt inn?

– Det er en langt mer melodisk skiven enn det som våre tidligere utgivelser har vært, men samtidig er kaoset og trykket vi alltid har hatt beholdt. Vi har tatt en del sjanser. På skiva vil du finne ett par som låter veldig annerledes fra slik har vent seg til å høre Jr Ewing. Vi har lekt litt mer i studio. Resultatet har blitt et følelsesmessig sterkt og helhetlig album med en rød tråd ting hvor ting blandes sammen.

Albumet har fått tittelen “Ride Paranoia”. Her kan du lese bakgrunnen for denne tittelen.

– Vi har “dramatisk dramatikk” i tekstene, som står til det at flere av oss har ni til fire-jobber, og er vant med “Rushhour” og en stressende hverdag. Der er også mer emosjonelle temaer og personlige ting som kjærlighet i vårt uttrykk. Slik jeg presenterer det her låter det mer negativt enn hva det egentlig er. Musikken er en katalysator for mange av tankene våre, selv om vi ikke er preget av panikk og angst. Tekstene gir i likhet med musikken uttrykk for denne typen følelser.

I midten av september kan leserene selv høre resultatet av vinterens innspillinger. Først vil vi få en singel i forbindelse med høstens seks uker lange Europaturne sammen med Pretty Girls Make Graves. Det er en tresporssingel med navnet “Laughing with Daggers” som vil bli sluppet i et begrenset opplag. Skiven som kommer både som syvtommer vinylsingel og CD-EP vil inneholde et eksklusivt kutt og to låter fra det kommende albumet “Ride Paranoia”. Albumet får slippdato 16.september. Det er planlagt slippfest i Oslo 13.september og en mer omfattende Norgesturne i forbindelse med slippet.

Det blir spennende å se hvilke flere plateartister som Primitive Records vil knytte til seg etterhvert.

Publisert:

Del: